همانژیوم مجرای ادراری (پیشابراه)

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله پیشابراه، علائم، نحوه تشخیص و موارد دیگری که مربوط به آن می شوند را توضیح خواهیم داد.

پیشابراه چیست

پیشابراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند و توسط اسفنکتر بسته نگه داشته می شود. اسفنکتر، ساختاری عضلانی است که ادرار را در مثانه نگه می دارد تا زمانی که با اراده فرد تخلیه شود. همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه یک بیماری نادر است.

علائم پیشابراه

علائم آن شامل ادرار خونی و یا خروج ترشحات خونی از پیشابراه می باشد و گاهی با علائم انسدادی ادرار مثل کاهش فشار ادرار و باریک شدن قطر ادرار بروز می کند.

همانژیوم پیشابراه

 

تشخیص پیشابراه

همانژیوم ها می توانند یک یا چند عدد باشند. سوراخ خروج ادرار (مئاتوس) یک محل شایع برای بروز همانژیوم می باشد. تشخیص همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه بوسیله سیستوسکوپی و دیدن مستقیم ضایعه می باشد.

پیشابراه در مردان

 مشخصات پیشابراه در مردان، کاملاً با پیشابراه زنان متفاوت است. پیشابراه مردان، حدود 18 تا 20 سانتی متر طول دارد و پیش از تخلیه، از طول آلت تناسلی عبور می کند. در هنگام خروج ادرار از مثانه، پیشابراه از غده پروستات عبور می کند و مجاری منی از هر دو بیضه وارد پیشابراه می شوند و آن را به مسیری برای عبور مایع منی و نیز تخلیه ادرار تبدیل می کنند. پیشابراه مردانه می تواند به سه بخش تقسیم شود که عبارتند از: پیشابراه پروستاتیک (بالاترین قسمت پروستات)، بخش غشایی پیشابراه (بخش داخلی اسفنکتر مجرای ادراری) و بخش اسفنجی پیشابراه (پایین ترین و طولانی ترین بخش آلت تناسلی). بخش های دیگری نیز وجود دارند که که شامل پیشابراه پره پروستاتیک (در گردن مثانه)،  فوسا ناویکولاریس، مجرای ادراری پندلوس و بولبوس و تمام زیر مجموعه های پیشابراه اسفنجی می شوند. علاوه بر این، پیشابراه مردانه به دو ناحیه خلفی (مجراهای پروستاتیک و غشایی) و قُدامی (پیشابراه غشایی) تقسیم می شود.

پیشابراه در زنان

پیشابراه زنانه، در دیواره واژن جای گرفته است و دهانه آن بین دو لبه ی واژن قرار دارد. پیشابراه زنانه، از پیشابراه مردانه بسیار کوچکتر است و از گردن مثانه شروع می شود و پس از عبور از اسفنکتر، به خارج از بدن باز می شود. پیشابراه می تواند دچار مشکلات مختلفی شود. در هیپوسپادیاس که نوعی نقص مادرزادی است، پیشابراه در قسمت زیر آلت تناسلی باز می شود. هم پیشابراه مردانه و هم پیشابراه زنانه در معرض اورتریت (التهاب پیشابراه) قرار دارند که اغلب بر اثر عفونت ایجاد می شود. همچنین، افراد ممکن است دچار تنگی مجرای ادراری یا باریک شدن پیشابراه شوند که می تواند ناشی از اختلالات مربوط به رشد، التهاب، عفونت و یا ضربه باشد.

درمان سوزاک

سرطان پیشابراه

 سرطان پیشابراه، شرایط نادری است که در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد؛ با سابقه ی سرطان مثانه در خانواده و نیز شرایط مرتبط با التهاب مزمن پیشابراه (مانند عفونت مکرر مجرای ادراری)، احتمال ابتلا به این سرطان بیشتر می شود. علائم معمول التهاب یا عفونت شامل مشکل در ادرار کردن، تکرر ادرار، دیسوریا (درد به هنگام ادرار) و خونریزی یا ترشح از دهانه مجرای ادراری می شوند. همچنین، شرایط مبهمی به نام “سندرم مجرای ادراری” زمانی تشخیص داده می شود که علائم عفونت مجرای ادراری وجود داشته باشد، ولی عفونت قابل اثبات نباشد.

درمان زخم پیشابراه

همانژیوم های پیشابراه همیشه خوش خیم بوده و درمان آن به اندازه و محل دقیق آن بستگی دارد. همانژیوم ها در صورتی که بدون علامت باشند نیازی به درمان نداشته و فقط بایستی تحت نظر باشند. همانژیوم های کوچک تر را می توان با لیزر درمان کرد. لیزرهایی که بدین منظور استفاده می شوند شامل آرگون، KTP، و Nd:YAG می باشد. برای همانژیوم های بزرگ تر درمان به روش جراحی و برداشتن ضایعه و ترمیم پیشابراه شیوه مناسب تری است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (11 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 86 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ۳ روز پیش یکدفعه متوجه یه لکه قرمز رنگ با سطح صاف و براق روی کلاهک آلت تناسلیم شدم ک سطح گسترده نداره شبیه یه قطر میمونه ممنون میشم راهنماییم کنید اگر نیاز به پماد موضعی هست لطف کنید بگید ک من تهیه کنم به علت شرایط مالی سخته ک بخام ب پزشک مراجعه کنم ممنون میشم ازتون راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۳ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      پماد هیدروکورتیزون هر شب بزنیدبرای 2 تا 3 هفته

  • تصویر کاربر سعيد شنبه ۸ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دكتر جبارى عزيز . من سعيد هستم كه ٢٤ اذر ماه خدمتتان رسيدم كه با ليزر درمانى جراحي را برايم انجام داديد ، اقاى دكتر تقريبا ١١ روز است كه شما زحمت جراحي بنده را كشيده ايد و تا حالا نذاشتم اب به جاي جراحي برخود كند . اما دو روز است كه جاى جراحي تقريبا كمى خون ريزى دارد . ايا ميتوانم ان را بغير از تتراسايكلين با مواد يا پمادى ديگر پانسمان كنم تا خون ريزي نداشته باشد ، ظمنا صبح و شب مرتب پانسمان را عوض ميكنم و با گاز اسريل و پماد تتراسايكلين .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۸ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام

      به می توانید از پماد موپیروسین بری یک هفته با گاز وازلینه استریل و بعد گاز استریل معمولی پانسمان کنید شب ها روش رو باز بذارید تا کم کم زخم خشک شود و رویه ببندد

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من زیر آلتم و پایین تر از کلاهک آلت یه بند انگشت همانژیوم داشتم
    که نه درد داره نه اذیت میکنه

    اما سوالی که دارم این هست اگر من ازدواج کنم واسه همسرم اتفاقی نمیوفته؟ منظورم اینه همانژیوم به اون منتقل نمیشه خدایی نکرده؟
    چون الان که واسه خودم هست مشکلی ندارم باهاش اما واسه همسرم میترسم اگر مشکلی نداشته باشه واسه همسرم نیازی به برداشتنش نیست
    ممنون میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 121 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید من ۲۳ ساله مجرد و از کودکی مشکل کجی روبه پایین الت داشتم. خواهشا با توجه به تصاویر من باید جراحی شوم؟ یا نه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      به نظر من شدتش زیاد نیست و جراحی الزامی نیست
  • تصویر کاربر سيد جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد
    آقاي دكتر ٢ روزي هست ك سر آلت من لكه قرمز رنگي بوجود اومده ك درد و خارش نداره
    ممنون ميشم كمكم كنيد و تشخيص بدين چي هست؟
    در ضمن من ٣روز پيش با كاندوم رابطه داشتم
    و ي ماه قبل رابطه محافظت نشده
    عكسشو براتون ميفرستم
    نگرانم كمك كنيد لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      این ضایعات لیکن پلان هست . لیکن پلان یک بیماری التهابی نسبتاً شایع پوست و مخاط است و منشا آن خودایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن در طی این بیماری علیه بخش‌های طبیعی پوست، مخاط، مو و یا ناخن خود فرد فعال می‌شوند.علت اصلی آن تاکنون ناشناخته باقی‌مانده است. قابل ذکر است که این بیماری مسری نیست، یعنی از شخصی به شخص دیگر انتقال نمی‌یابد ولی استرس می‌تواند این بیماری را بدتر کند. شبه ها بمدت ۲ تا ۴ هفته بزنید.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر