راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید من حدود ۴۵ روز پیش عمل واریکوسل گرید ۳ میکروسرجری انجام دادم و دکترم بهم گفت تا ۲ ماه چیزه سنگین بلند نکن ولی روز ۴۵ مجبور شدم جایی کار کنم و شبش رگ هام درد گرفت و متورم شد الان چه کار باید بکنم و احتمالش هست عود کرده باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      احتمالش ضعیفه ولی بهتره توسط پزشک معالج تان معاینه شوید.

  • تصویر کاربر متین شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر من راه که به مدت طولانی میرم یا از پله بالا و پایین میرم یک کیسه در بیضه بالای سمت چپم ایجاد میشه که با ترس هم کاملا خوب میشه و وقتی دراز میکشم خوب میشه بعضی مواقع درد خفیفی هم ایجاد میکنه در وقتی راه میروم ادرارمم وقتی خارج میشه درد یا سوزشی نداره در موقه خروج اسپرم هم دردی ندارم البته قبلا زیاد اسپرم خارج میکردم که تصمیم گرفتم این کارونکنم
    سونوگرافی اسپرماتوسل  انجام دادم چیزی مشاهده نکردن پس این چیزی که من حس میکنم چی هست ایا خطرناکه یا من بازم کار خاصی انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      احتمالا فتق هست یا واریکوسل

    2. تصویر کاربر متین جمعه ۵ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      خب اقای دکتر من الان چیکار کنم
      پیشنهادتون چیه
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      برای تشخیص بایستی معاینه شوید و در صورت نیاز سونوگرافی انجام دهید

    4. تصویر کاربر متین شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      بله حتما فقط اقای دکتر من ۲۲ سالمه و پرانولول ۱۰و فلوکسامین ۵۰ مصرف میکنم از وقتی هم درد گرفت اسپرین خوردم(با توجه به اینکه خیلی کم هم غلظت خون دارم ) و الان اون کیسه دیگه پیداش نیست دردشم پیداش نیست ایا قبل اینکه پیش اورولوژ برم دیگه اسپرین و بقیه قرص ها رو قطع کنم؟!
    5. تصویر کاربر متین شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      و یک چیز دیگه آیا بااین قرص ها سونوگرافی کاملا نشون میده هر چیزی باشه رو؟!
    6. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      در مورد خوردن یا قطع قرص ها نظری ندارم هر کس تجویز کرده بایستی با خود ایشان مشورت کنید
      قرص تاثیری در نتایج سونو ندارد

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر عليرضا یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر وقتتون بخير
    ميخواستم بپرسم آيا خودارضايي در ايجاد يا تشديد واريكوسل نقش دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      خیر نقشی ندارد

  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    با سلام. جناب دکتر چند وقتی میشه یه توده دردناک در ناحیه اپیدیدیم بیضه ی چپ بنده به وجود اومده.. اگه فشار کوچیکی هم بهش وارد بشه درد زیادی به وجود میاره جوری که به کشاله ران تا نوک انگشت میکشه.. و اینکه بعد از هر بار انزال درد شدیدی احساس میکنم.. حتی اگه در خواب اتفاق بیفته درد زیادی صبح روز بعد به وجود میاره.. و حدود یک سال پیش سونو کردم به علت درد در ناحیه بیضه گفتن عفونت خیلی کمی داری البته هیچ توده ای وجود نداشت .. سیپروفلوکساسین تجویز کردن و خوب شد .. دکتر لطفا جواب بدین شهر ما متخصص نداره..سپاسگذارم 🙏
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      الان هم احتمال عفونت وجود دارد

      قرص سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت

      کپسول سلکسیب ۱۰۰ میلی هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنید

  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشین و تشکر بابت کار ارزشمندی که برای محک انجام میدهید
    خواهش میکنم به سوال من دقت کنین
    در تصویری که برایتان فرستادم، وقتی که بیضه چپ را شل کرده ام(منظورم این است که این بیضه را با دستم محکم نگرفتم) با کشیدن پوست بیضه، قسمت سیاه رنگ که در تصویر نشان داده شده است معلوم میشود که انگار ادامه اپیددیدیم است(در حالی که در بیضه سمت راست اینچنین نیست) ولی وقتی که همین بیضه سمت چپ را محکم با یک دست گرفتم و با دست دیگر پوست بیضه را میکشم قسمت سیاه رنگ معلوم نیس به نظرتان آیا این خطرناک است؟
    1. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
      و با عرض پوزش یه سوال دیگه داشتم
      من وقتی محکم پوست بیضه را روی بیضه حرکت یه احساس ناهمواری در تمام سطح بیضه احساس میکنم (ولی توده ای احساس نمیکنم) و در بیضه دیگری هم به اینصورت است ولی باید محکم تر فشار بدهیم تا این ناهمواری رو احساس کنی آیا این طبیعی است؟یا خری دارد؟
    2. تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)
      در حالت عادی که معاینه میکنم هیکدوم از این ناهمواری ها معلوم نیس
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۱ فروردین ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      طبیعی است و خطری ندارد تفاوت آناتومی بین دو بیضه امری طبیعی است

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر