نمایش منوی کناری

در مورد آزمایش اسپرم چه می دانید؟

نتیجه آزمایش اسپرم فقط در یک حالت قطعی است و آن زمانی است که که هیچ اسپرمی در آزمایش دیده نشود، و فقط در اینحالت است که بطور قاطع می توان گفت که مرد عقیم هست.

تولید مثل یک فرآیند احتمالات است، به عبارتی هرچه تعداد اسپرم زنده بیشتری در دستگاه تناسلی زن حرکت کند، شانس بیشتری برای لقاح اسپرم با تخمک و در نهایت بارداری وجود دارد. از آنجایی که نتیجه آزمایش اسپرم می تواند خیلی متغیر باشد لذا توصیه می شود که حداقل دو بار آزمایش اسپرم بفاصله ی ۲ تا ۳ هفته انجام شود.

برای انجام آزمایش اسپرم چند روز باید از آخرین نزدیکی گذشته باشد؟

هرچه زمان اخرین انزال تا زمان آزمایش طولانی تر شود ممکن است روی کیفیت اسپرم تاثیر منفی بگذارد لذا غالبا مدت زمان ۲ تا ۵ روز را توصیه می کنند گرچه اخیرا یک روز فاصله را مطلوب می دانند.

منی طبیعی چه رنگی است؟

منی طبیعی به رنگ سفید یا خاکستری روشن می باشد. رنگ زرد یا سبز ممکن است بیانگر عفونت، زردی (یرقان)، یا مصرف داروها و ویتامین ها باشد. رنگ قهوه ای غالبا در افراد با ضایعه نخاعی دیده می شود، و رنگ قرمز بیانگر وجود خون در منی است.

منی

حجم طبیعی منی به چقدر است؟

حجم مایع منی اهمیت بالینی زیادی دارد و حداقل حجم منی قابل قبول یک و نیم میلی لیتر هست. حجم بالاتر از ۵ میلی لیتر هم غیر طبیعی بوده و باعث رقیق شدن اسپرم ها می شود. در این موارد توصیه می شود با انجام فرآیندی بر روی منی حجم آنرا کم کرده و سپس از روش IUI برای باروری استفاده شود.

در هر یک میلی لیتر منی چه تعداد اسپرم طبیعی است؟

در هر یک میلی لیتر اسپرم حداقل بایستی ۱۵ میلیون اسپرم باشد. تعداد کل اسپرم در مایع منی از حاصل ضرب حجم منی در تعداد اسپرم در یک میلی لیتر منی به دست می آید که این میزان حداقل بایستی ۳۹ میلیون باشد.

تعداد اسپرم طبیعی

بطور طبیعی چند درصد اسپرم ها بایستی حرکت داشته باشند؟

حرکت اسپرم در ۳۰ دقیقه اول میعانی شدن منی اندازه گیری می شود و بصورت درصد بیان می گردد. در صورت پائین بودن حرکت اسپرم ها به آن آستنواسپرمی گفته می شود. در دسته بندی جدید، حرکت اسپرم ها به ۳ گروه حرکت پیشرونده (حرکتی که باعث پیشرفت اسپرم رو به جلو می شود)، حرکت غیر پیشرونده ( حرکتی که درجا بوده و اسپرم رو به جلو نمی رود)، و اسپرم های بدون حرکت که یا مرده اند یا اینکه بدلیل نقص ساختاری قادر به حرکت نیستند. در حالت طبیعی ۳۲% اسپرم ها بایستی حرکت پیشرونده داشته باشند.

چند درصد اسپرم ها بایستی شکل نرمال داشته باشند؟

به غیر طبیعی بودن بخش اعظم شکل اسپرم ها تراتواسپرمی می گویند. میزان شکل طبیعی اسپرم در منی نیز بصورت درصد بیان می شود. در گذشته شکل اسپرم ها با اغماض بررسی می شد و بدین ترتیب درصد قابل توجهی از اسپرم با شکل طبیعی گزارش می شدند اما بتدریج سخت گیری بیشتری در معیارهای لازم برای تعیین اسپرم با شکل نرمال بعمل آمد. و در حال حاضر تعداد ۴% اسپرم با شکل طبیعی البته با معیارهای سخت گیرانه قابل قبول می باشد.

در آخر بایستی گفت که حداقل ۵۸% اسپرم ها بایستی زنده باشند.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر راضيه شنبه ۱۰ اسفند ۹۲( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من و همسرم قصد داشتيم تا بچه دار بشيم اما بعد از سه ماه نتيجه نگرفتن همسرم به دكتر اورولوژي مراجعه كرد و گفت واريكوسل داري مي خوام بدونم بعد از عمل چقدر طول مي كشه تا همسرم خوب بشه و بتونيم براي بچه دار شدن اقدام كنيم و آيا اين بيماري دوباره برميگرده اگه برگرده حدودا چند وقت بعد عمل برميگرده ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ اسفند ۹۲( 7 سال پیش)
      سلام
      سه ماه بعد از عمل نتایج مشخص می شود. غالبا عود نمی کند و نمی توان زمانی را برای عود مشخص کرد
  • تصویر کاربر رضوی شنبه ۱۰ اسفند ۹۲( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن از دوران بارداری متوجه ضایعاتی شدم که جدیدا که نمونه برداری انجام شد متوجه شدم bowenoid papulosis می باشد .تا کنون در همسرم نشانه ای دیده نشده امکان ابتلا ایشان وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ اسفند ۹۲( 7 سال پیش)
      سلام
      بله امکان ابتلای ایشان وجود دارد
  • تصویر کاربر ح یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    با سلام:خسته نباشید آقای دکتر گرامی مدتی است یک توده درپایین بیضه سمت چپ می بینم ولی بدون درد است حقیقت فکر م مشغول کرده بی صبرانه منتظر جواب هستم با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 7 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم حتما توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر ع یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 40 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر جباری خسته نباشید من طول آلتم کوچیکه از قرص های مگنا ارایکس استفاده کردم که حالت طبیعیش بزرگ شده میخوام دوباره ازاین قرص استفاده کنم نظر شمارو می خواستم بدونم 9سانتی متره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۸ اسفند ۹۲( 7 سال پیش)
      سلام
      هیچ دارویی حتی مگنا اریکس روی افزایش سایز آلت تاثیر ندارد ضمن اینکه راه مطلوب و رضایت بخش و قطعی و همچنین بدون عارضه ای برای افزایش سایز آلت وجود ندارد روش های کششی مثل وکیوم و روش های جراحی وجود دارند اما هر کدام معایب و بعضا عوارضی دارند و در نهایت رضایت فرد را جلب نمی کنند. لذا این روش ها برا ی افرادی که سایز نرمالی دارند توصیه نمی شود
  • تصویر کاربر مهرداد پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید دکتر عزیز گفتین قرص کلومفین مصرف کنم تو اینترنت زده برا تخمک گذاری اخه ایرادی نداره میتونم مصرف کنم برا افزایش اسپرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ اسفند ۹۲( 7 سال پیش)
      سلام
      کلومیفن باعث اقزایش تولید اسپرم هم می شود
درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم
پرسش از دکتر