نمایش منوی کناری

در مورد آزمایش اسپرم چه می دانید؟

نتیجه آزمایش اسپرم فقط در یک حالت قطعی است و آن زمانی است که که هیچ اسپرمی در آزمایش دیده نشود، و فقط در اینحالت است که بطور قاطع می توان گفت که مرد عقیم هست.

تولید مثل یک فرآیند احتمالات است، به عبارتی هرچه تعداد اسپرم زنده بیشتری در دستگاه تناسلی زن حرکت کند، شانس بیشتری برای لقاح اسپرم با تخمک و در نهایت بارداری وجود دارد. از آنجایی که نتیجه آزمایش اسپرم می تواند خیلی متغیر باشد لذا توصیه می شود که حداقل دو بار آزمایش اسپرم بفاصله ی ۲ تا ۳ هفته انجام شود.

برای انجام آزمایش اسپرم چند روز باید از آخرین نزدیکی گذشته باشد؟

هرچه زمان اخرین انزال تا زمان آزمایش طولانی تر شود ممکن است روی کیفیت اسپرم تاثیر منفی بگذارد لذا غالبا مدت زمان ۲ تا ۵ روز را توصیه می کنند گرچه اخیرا یک روز فاصله را مطلوب می دانند.

منی طبیعی چه رنگی است؟

منی طبیعی به رنگ سفید یا خاکستری روشن می باشد. رنگ زرد یا سبز ممکن است بیانگر عفونت، زردی (یرقان)، یا مصرف داروها و ویتامین ها باشد. رنگ قهوه ای غالبا در افراد با ضایعه نخاعی دیده می شود، و رنگ قرمز بیانگر وجود خون در منی است.

منی

حجم طبیعی منی به چقدر است؟

حجم مایع منی اهمیت بالینی زیادی دارد و حداقل حجم منی قابل قبول یک و نیم میلی لیتر هست. حجم بالاتر از ۵ میلی لیتر هم غیر طبیعی بوده و باعث رقیق شدن اسپرم ها می شود. در این موارد توصیه می شود با انجام فرآیندی بر روی منی حجم آنرا کم کرده و سپس از روش IUI برای باروری استفاده شود.

در هر یک میلی لیتر منی چه تعداد اسپرم طبیعی است؟

در هر یک میلی لیتر اسپرم حداقل بایستی ۱۵ میلیون اسپرم باشد. تعداد کل اسپرم در مایع منی از حاصل ضرب حجم منی در تعداد اسپرم در یک میلی لیتر منی به دست می آید که این میزان حداقل بایستی ۳۹ میلیون باشد.

تعداد اسپرم طبیعی

بطور طبیعی چند درصد اسپرم ها بایستی حرکت داشته باشند؟

حرکت اسپرم در ۳۰ دقیقه اول میعانی شدن منی اندازه گیری می شود و بصورت درصد بیان می گردد. در صورت پائین بودن حرکت اسپرم ها به آن آستنواسپرمی گفته می شود. در دسته بندی جدید، حرکت اسپرم ها به ۳ گروه حرکت پیشرونده (حرکتی که باعث پیشرفت اسپرم رو به جلو می شود)، حرکت غیر پیشرونده ( حرکتی که درجا بوده و اسپرم رو به جلو نمی رود)، و اسپرم های بدون حرکت که یا مرده اند یا اینکه بدلیل نقص ساختاری قادر به حرکت نیستند. در حالت طبیعی ۳۲% اسپرم ها بایستی حرکت پیشرونده داشته باشند.

چند درصد اسپرم ها بایستی شکل نرمال داشته باشند؟

به غیر طبیعی بودن بخش اعظم شکل اسپرم ها تراتواسپرمی می گویند. میزان شکل طبیعی اسپرم در منی نیز بصورت درصد بیان می شود. در گذشته شکل اسپرم ها با اغماض بررسی می شد و بدین ترتیب درصد قابل توجهی از اسپرم با شکل طبیعی گزارش می شدند اما بتدریج سخت گیری بیشتری در معیارهای لازم برای تعیین اسپرم با شکل نرمال بعمل آمد. و در حال حاضر تعداد ۴% اسپرم با شکل طبیعی البته با معیارهای سخت گیرانه قابل قبول می باشد.

در آخر بایستی گفت که حداقل ۵۸% اسپرم ها بایستی زنده باشند.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام من واریکوسل دارم اونم از نوع شدید و کاملا از شکل رگ ها و توده کرم مشخصه و احساس سنگینی رو دارم من به قصد فقط از بین رفتن این حس سنگینی و اون توده کرم مانند قبلا عمل کردم ولی بعدا فهمیدم که این عمل فقط جهت برطرف کردن مشکل باروری هست من 32 سال دارم و مجرد آیا عملی هست که اون حس سنگینی و توده کرم مانند رو از بین ببره؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام

      بله میشه عمل کرد ولی ریسک آسیب به بیضه داره

  • تصویر کاربر سرکو شنبه ۱۰ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 28 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جناب دکتر جباری
    من مردی29ساله هستم یک ماه و نیم پیش اقدام به بچه دارشدن کردم الان آزمایش خون خانمم بعد از دو ماه مثبته
    و چون از قبل خودم به دلیل عمل تنگی مجرای ادرار به وسیله سیستوسکوپی هم تحت نظر دکتر اورولوژی بوده ام ایشان قبل از اقدام برای بچه دار شدن سونوی و آزمایش اسپرم برام نوشت میخواهم نظر شما هم در مورد آزمایشاتم بدونم و آیا وجود واریکوسل در بیضه سمت چپ باید چه نوع عملی بشم و تمام نظرات تان برایم خیلی مهم هست بدونم نظر شما چیه؟ در مورد آزمایش و سونو و باید چکار بکنم
    آیاواریکوسل شدیده یا خفیف ودیر اقدام کنم برای عمل مشکلی برام پیش میاد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۰ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام

      واریکوسل چپ دارید. خفیف یا شدید بودنش را ارولوژیست ها براساس معاینه مشخص می کنند نه سونوگرافی. درحال حاضر که همسرتان باردار شده اند نیازی به عمل نیست. اصولا جراحی واریکوسل زمانی توصیه میشه که مشکل ناباروری وجود داشته باشد. 

  • تصویر کاربر Mn1368 پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 41 مشاهده پرسش
    سلام
    ازمایش اسپرم همسرم رو خدمتتون ارسال کردم. میشه لطفا بگید اوضاع چقد بده و چه کنیم.
    آیا با ای وی اف امکان باردار شدنم هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش)

      سلام
      شکل نرمال اسپرم ها کمتر از حد نرمال هست ولی برای IVF مناسبه

    2. تصویر کاربر Mn1368 دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش)
      آقای دکتر dfiشون هم ۱۲ درصده
      من چه کنم برای تقویتش. انقدر شوکه شدم که نمیدونم چیکار کنم. لطفا راهنماییم کنین.
    3. تصویر کاربر Mn1368 دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش)
      توی ازمایشگاه بیمارستان صارم ازمایش دادیم. آقای دکتر وضعیتش که بدتر از این نیست؟ نتایج اونجا معتبره؟
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱ خرداد ۹۹( 10 ماه پیش)

      12 درصد عدد خوبی است و نرماله
      اوضاع بد  نیست
      صارم مرکز خوب و معتبری هست
      احتمالا داروهای ویتامین و آنتی اکسیدان برای بهبود کیفیت اسپرم پزشک معالج ایشان تجویز خواهند کرد

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر 09351813892 پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    سلام‌آقای دکتر وقت بخیر حدود یک ساله بین ناحیه واژن و مقعدم یه حالت خال قهوه ای که حالته گوشتی داره به اندازه نصف عدس درومده که نه خارشی داره نه سوزش و نه زیاد شده به نظر شما چی میتونه باشه.من 29 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر Saeed شنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز.ببخشید ک وقتتون رو میگیرم.پسری 28 ساله هستم با واریکوسل دو طرفه گرید 1 و 2.عکس ازمایش خون رو براتون ارسال کردم.ضمنا گاهی اختلال نعوذ را تجربه میکنم.میخواستم ببینم ایا این ازمایش خون نرمال است؟و در غیر ایت صورت برای درمان چه باید بکنم؟با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۹( 11 ماه پیش)

      سلام

      ویتامین دی و تستوسترون پایین هست و بایستی ابتدا برای تستوسترون آزمایش را تکرار کنید. ویتامین دی را هم تا 4 هفته، هفته ای یک عدد قرص ویتامین دی 50 هزار و بعد از آن ماهی یک عدد استفاده کنید

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم
پرسش از دکتر