جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود.

مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

دکتر محمد جباری

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (47 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    37 سالسن دارم و حدود دو ساله که اقدام میکنیم واسه بچه ی دوم. ولی موفق نشدیم.
    دکتر تشخیص واریکوسل داد ولی گفت متوسط هست و فعلا نیاز به جراحی نداره.
    سه ماه دارو تجویز کرد و الان پایان سه ماه گذشته و هنوز نتیجه ای نگرفتم.
    سونو و آزمایش سه ماه پیش رو خدمتتون ارسال میکنم و سپاسگزار میشم راهنمایی بفرمایید.
    داروهایی که تجویز شد واسه سه ماه :
    Tamoxifen 10
    Selen plus
    کارنیمکس 250
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام
      دو تا پیشنهاد براتون دارم یا اینکه IVF کنید یا اینکه ابتدا واریکوسل را عمل کنید و اگر ظرف 3 تا 4 ماه بعد از عمل نتیجه نگرفتید سپس IVF کنید البته بشرطی که همسرتان مشکلی نداشته باشند.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    دکتر من حدود 2هفتس در بیضه سمت راست احساس درد میکنم و درد با خندیدن بیشتر می‌شود.درد گاهی به کشاله ران نیز میزند.من در آذر سال گذشته دچار درد در پهلو راست بودم که بعد از انجام سونو و سیتی مشکلی از هیچ بابت مشاهده نشد ولی درد باز بصورت کمو زیاد در همان ناحیه وجود دارد.در ضمن مشکلی در دفع ادرار از هیچ نظر ندارم.در مشاهده بیضه خود بنظر برجستگی یا چیز غیر طبیعی هم مشاهده نمیکنم.
    میخواستم بدونم مشکل چه چیزی میتواند باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      اگر در سی تی و سونو و ظاهر بیضه مشکلی نبوده ممکنه فتق باشد یا ایراد در دیسک کمر باشد

  • تصویر کاربر حسام شنبه ۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر بنده ۷ روز پیش رو شکم خوابیده بودم بعد از بیدار شدن هنگامی ک سرپا وایمیسادم کشاله ران و بیضه سوزش داشت
    دو روز بعد سوزش کم شد ولی درد خفیفی در اطراف بیضه خصوصا چپ ک مثلا حین رانندگی یا فعالیت زیاد ایجاد میشد
    ک با استراحت و دراز کشیدن بهتر میشه
    الان نسبت ب اوایل دردش کمتر شده ولی همچنان با فعالیت ی خورده درد داره
    رفتم پزشک متخصص تو شهرمون گفت واریکوسل داری باید جراحی باز بشه چون شهر ما کوچیکه و امکانات عمل میکروسرجری یا روش های دگ رو نداره
    عکس سونوگرافیم خدمتتون میفرستم.
    1. تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      عکس
    2. تصویر کاربر حسام چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      سونوگرافی
    3. تصویر کاربر حسام جمعه ۲ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      ضمنا جنابد دکتر بنده ۲۴ سالمه
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۳ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      برای درد اگر خفیف هست بهتره عمل نکنید ولی توصیه می کنم آزمایش اسپرم انجام دهید.

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر پرهام یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    سلام.24سالم هست. یکماه پیش به دلیل اختلال نعوظ رفتم دکتر. آزمایش سونو گرفتن و مقداری دارو دادن بهم. موقع مصرف دارو تقریبا بهبود پیدا کرده بودم ولی به دلیل معده درد نتونستم داروهارو مصرف کنم و دوباره حالت قبل بهم دست داده. در هنگام رابطه نعوظ دارم ولی قبل از دخول آلتم شل میشه و بعد از گذشت چند دقیقه همسرم بهم دلداری میده دوباره درست میشم ولی انزال زود رس دارم و بیضه راست هم کمی درد میکنه در جواب سونو میکرولیتیازیس بیضه مشاهده شده آیا میتونه برای من خطرناک باشه و به زندگی زناشویی آسیب وارد کنه یا خیر، راه درمانی هست براش یا خیر. ممنون میشم جواب کامل و صحیح بهم بدید
    1. تصویر کاربر پرهام یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      دکتر جواب سونوگرافی و داروهارو هم در فایل پیوست ارسال کردم خدمتتون
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام

      اختلال نعوظ‌ در سن شما بدلیل استرس هست و دارویی نیاز ندارید و فقط رفع استرس و تمرکز و پرهیز از خودارضایی باعث بهبود شرایط شما میشه 

      میکرولیتیازیس مشکلی برای شما ایجاد نمی کنه و‌خطر نداره و درمان هم ندارد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام دکتر وقت بخیر، پسری مجرد 30 ساله هستم ، ی توده ریز در بیضه ام احساس میکنم ک هیچ علامتی نداره و فقط در زمان لمس متوجه میشم و البته حدود 10 سالی میشه ک هست ، و چون مدتی میشه ب خاطر شرایطم دچار حملات پانیک شدم الان استرس گرفتم در این مورد ، لطفاااااا راهنماییم کنید، ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام
      موضوع مهمی نیست اگر مهم و خطرناک بود توی این 10 سال رشد می کرد با اینحال اگر نگرانی شما با توضیحات من برطرف نمیشه توسط پزشک معاینه شوید

درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر