جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود.

مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

دکتر محمد جباری

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (47 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۴ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    سلام امیدوارم خوب باشید
    من واریگوسل گرید 3 دارم می خواستم نظرتون و درمورد این آزمایش اسپرم بدونم و اینکه چقدر روی اسپرم تاثیر گذاشته و با عمل جراحی این موارد برطرف میشه ؟؟؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      این آزمایش طبیعی است و نیازی به عمل نیست
  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۴ مهر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر و سپاس از زحمات شما
    آقای دکتر من برج2 امسال جراحی هیدروسل داشتم بعد از مدتی متوجه خون در منی شدم که به جراحم مراجعه کردم که گفتند طبیعیه ولی متاسفانه اندازه بیضم نسبت به قبل هیچ تغییری نداشته سونو که انجام دادم مایع هیدروسل مشاهده نشده و بیضه ای که عمل کردم خیلی بزرگتر از اون یکیه و طناب بیضه عمل شده خیلی بزرگتر از اون یکیه بعضی وقتا هم شدیدا" ورم میکنه همراه با درد شدید خواهشا" آقای دکتر منو راهنمایی بکنین چون اون ورم ودرد بعضی وقتا خیلی شدید میشه آیا طبیعیه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۴ مهر ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      به نظر من میاد درد شما ناشی التهاب بیضه باشد شاید با مصرف دارو برای مدن یک ماه بهتر شود البته قطعی نیست
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    باسلام و ممنون از سایت خوبتون
    من واریکوسل گرید دو دارم میخواسم بدونم ممکنه شدیدتر بشه و به گرید سه افزایش داده بشه؟!
    دکتر به من گفت فوتبال اثری در تشدید این بیماری نداره و ورزش هایی مثل وزنه برداری بد هست برا این بیماری.درسته؟!
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      پاسخ هر دو سوال شما بله هست
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام.. من حدود 8 ماه پیش (بهمن 92) عمل واریکوسل انجام دادم و بعد از 4 ماه آولین آزماش اسپرم رو انجام دادم که همه چیز خوب و نرمال شده بود 4 ماه بعد یعنی در شهریور 93 دومین آزمایش اسپرم رو انجام دادم که دیدم 3 مولفه در آزمایشم تغییر کرده و آنرمال شده MOTILE SPERMS: 37/18 و PROGRESSIVE SPERM : 34/62 و ROUND CELL 1/79 به نظر شما علت چی میتونه باشه ؟ دکتر من بعد از عمل دارویی به من نداد ! .. ضمنا من یادم نیست زمانی که رفتم آخرین آزمایش رو بدم 3 روز فاصله بین نزدیکی و آزمایشم بود یانه؟ شما رو به خدا کمکم کنید فایل آزمایشو واستون می فرستم ...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      آزمایش اسپرم کمی نوسان دارد لذا جای نگرانی نیست بویژه آنکه آزمایش شما خیلی با حد نرمال فاصله زیادی ندارد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 186 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من به علت واریکوسل باید آزمایش اسپرموگرام میدادم و بعد از مراجعه به آزمایشگاه قرار شد حدود 72 ساعت بعد از احتلام بعدیم برای آزمایش مراجعه کنم، چون مجردم.
    اما متاسفانه قبل از اینکه در خواب محتلم بشم، به دلیل تحریک شدید جنسی دست به استمنا زدم اون هم چند مرتبه پشت سر هم.
    میخواستم ببینم حالا باید چیکار کنم؟ میتونم 72ساعت بعد از این استمنا برای آزمایش مراجعه کنم یا باید تا احتلام در خواب بعدی صبر کنم؟ یا شما راه دیگه ای پیشنهاد میکنید؟
    ممنون میشم یه کوچولو توضیح بدین. فکر میکنم اگه فقط یه بار استمنا کرده بودم میتونستم برم آزمایش بدم ولی حالا نمیدونم...؟
    توروخدا زودتر جوابم رو بدینخیلی اضطراب دارم.
    ممنون. پایدار باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      مشکلی نیست. یک هفته بعد, مجدد یک نوبت خودارضایی داشته باشید و سپس سه روز بعدش آزمایش اسپرم دهید
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر