جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک

در این مقاله مطالعه می کنید:

عمل واریکوسل چیست؟

عمل واریکوسل یا جراحی واریکوسل شایع ترین عملی است که برای درمان ناباروری مردان انجام می شود. در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است.

واریکوسل در ۱۵ درصد مردان بطور عام، ۳۵ درصد مردان با ناباروری اولیه (مردانی که در طی زندگی نتوانسته اند بچه دار شوند) و ۷۵ تا ۸۱ درصد مردانی که ناباروری ثانویه  دارند( مردانی که نمی توانند برای بار دوم به بعد بچه دار شوند) دیده می شود.

مطالعات حیوانی و انسانی نشان داد ه اند که در افرادی که واریکوسل دارند عملکرد بیضه با گذشت زمان بدتر می شود.

دکتر محمد جباری

جراحی و ترمیم واریکوسل از آسیب بیشتر به عملکرد بیضه در آینده جلوگیری می کند و در درصد قابل توجهی از مردان باعث بهبود تولید اسپرم در بیضه و همچنین افزایش کارکرد سلول های تولید کننده ی هورمون مردانه یعنی تستوسترون می شود.

نقش متخصصین ارولوژی برای پیشگیری از ناباروری و یا کمبود هورمون های مردانه در آینده آنجا اهمیت پیدا می کند که بتوانند با استفاده از بهترین روش جراحی عوارض و احتمال عود را به حداقل برساند.

در جدول زیر معایب و مزایای روش های مختلف جراحی واریکوسل با هم مقایسه شده اند.

عمل واریکوسل

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود در روش جراحی میکروسکوپیک نه تنها آسیبی به سرخرگ بیضه نمی رسد بلکه میزان عود واریکوسل نسبت به دیگر روش های جراحی بسیار کمتر بوده و در حد نیم تا یک درصد است در صورتی که در مثلا روش لاپاروسکوژیک ۳ تا ۱۵ درصد می باشد. همچنین دیگر عوارض عمل مثل بروز هیدروسل در روش میکروسکوپیک رخ نمی دهد. به عبارتی می توان گفت که جراحی واریکوسل به روش میکروسکوپیک بهترین نتایج و کمترین عوارض را بدنبال خواهد داشت.

جراحی میکروسکوپیک

جراحی میکروسکوپیک

واریکوسل گرید ۱ و ناباروری

سوال: واریکوسل گرید 1 با توضیحات زیر نیاز به جراحی دارد؟

با سلام خدمت جناب دکتر جباری. با توجه به سقطی که من 1 ماه پبش داشتم امروز همسرم سونوگرافی انجام دادند که در جواب نوشته قطر عروق وریدی در سمت چپ با مانور والسالوا 2/5 تا 3 میلیمتر است که کمی برجسته است دلالت بر واریکوسل خفیف گرید 1 در سمت چپ دارد. در ضمن آزمایش اسپرم نرمال و خوب بود و در معاینه هم هیچ چیز مشاهده نشد و همه چیز خوب بود با توجه به آزمایش و معاینه خوب , گرید 1 واریکوسل احتیاج به عمل دارد؟

ما میتوانیم با داشتن واریکوسل گرید 1 بدون عمل اقدام به بارداری کنیم؟مشکلی پیش نمی آید؟؟
بسیار بسیار سپاسگذارم از وقتی که میگذارین

برای مشاهده پاسخ این سوال اینجا کلیک کنید.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.1/5 - (47 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام. وقتتان بخیر.
    آیا وجود درد در واریکوسل گرید ۳ اجباری است یا واریکوسل گرید ۳ بدون درد نیزمیتواند باشد ؟ آیا تحلیل رفتگی بیضه ها خود از نشانه های واریکوسل گرید ۳ است ؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۰ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      آیا وجود درد در واریکوسل گرید ۳ اجباری است یا واریکوسل گرید ۳ بدون درد نیزمیتواند باشد ؟ ................می تواند بدون درد هم باشد
      آیا تحلیل رفتگی بیضه ها خود از نشانه های واریکوسل گرید ۳ است ؟ ........بله
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۴ تیر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    عود دوباره فتخ و داشتن واريكسل
    جواب سونوگرافي اين بوده و مي خوام معافي بگيرم

    من الان بيمارستان ميلاد بودم
    و هم بيماري فتخ كه قبلا عمل كرده بودم دوباره عود كرده و رسيده
    و هم دكتر پس از سونوگرافي واريكسل كريد 3 به بالا رو تاييد كرد
    به متن زير:

    طبق جواب آزمايش
    سونوگرافي بيضه ها و اينگوينال
    در بررسي اولتراسونيك:
    بيضه ها با حدود و ابعاد و اكوپترن نرمال بدون توده فضاگير مشاهده شدند.
    اپيديديم ها نيز حدود اكوپترن دارند.
    علائمي دال بر هيدروسل significant مشاهده نشده.
    در سمت چپ ساك اسكروتال واريكوسل گريد 3 به بالا مشاهده شد.
    در بررسي از كانال اينگوينال راست يك defect به سايز 8ميلي متر همراه با نزول لوپ روده اي به نفع هرني تيپيك ديده شد.
    -------------------
    حالا اميدي براي معافي هست
    و اينكه براي اقدام براي معافي پس از پر كردن دفترچه جواب سونوگرافي هم ضميمه كنم؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۴ تیر ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      اطلاعی از معافیت سربازی ندارم
  • تصویر کاربر Ehsan پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام استاد
    بي حركتي اسپرم بيشتر به واريكوسل مربوط مي شود يا وجود گلوبول سفيد و قرمز abnormal
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      به واریکوسل مربوط می شود
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین دکتر....پسری هستم 17 ساله،حدودا یک ماه پیش درد خفیفی تو بیضه سمت چپ داشتم و به متخصص کلیه مراجعه کردم،گفتن که به خاطر مجرد بودن و نزدیکی نداشتن من هست و قرص برام تجویز کردن که هروقت درد داشتم بخورم....ولی بعد که بیشتر معاینه کردن متوجه شدن که واریس خفیفی در بیضه چپ من هست و بعد سونوگرافی همه چیز نرمال بود فقط نوشته بود : A little VARICEAL On The Left Side ...دکتر به من گفت که بعد از امتحانات خرداد باید عمل کنم..الان میخوام بدونم که ایا با عمل کردن بعدا درد د هنگام نزدیکی دارم یا موقع ارضا شدن ممکنه درد داشته باشم؟و ایا در بچه دار شدن تاثیری دارد ؟ و همچنین ممکنه در هنگام راه رفتن باید اروم راه برم یا فعالیت شدید نداشته باشم؟ لطفا بهم کامل پاسخ بدید چون این واریس اصلا نمیذاره درس بخونم و هزارتا فکر برام درست کرده ...ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۱ خرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      واریکوسل خفیف ایجاد درد نمی کند لذا توصیه به جراحی ندارم
  • تصویر کاربر رامتین سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من 6ماه پیش آزمایش من دادم نتایجش:
    Sperm count:92mil liq...time:60 volume6.5 morphology:65-70 wbc:4-5 rbc:1-2 gradeA:20-25 gradeB:20-25 gradeC10-15 gradeD:30-35
    چند روز پیش در جای دیگری ازمایش دادم نتیجش خیلی بد شده بود:
    Volume:6 sperm count:14mil motile30% abnormally:42% slowform:80% rapidform20% wbc:4-5 rbc4-5
    1-چرا انقد ازمایش دوم بدتر شده؟ایا ممکنه یکی از ازمایشها نادرست باشه؟یا اینکه من وضعیتم خیلی حاده؟واریگوسل خفیف در هر دو بیضه دارم و مدتیه زیر شکم کمی درد دارم
    2-چه ورزشهایی واریکوسلو تشدید میکنه؟چه ورزشایی مشکل نداره؟
    3-با توجه به ازمایشها نیاز به عمل دارم؟
    ببخشید که طولانی شد متشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      قبل از هر پاسخی بهتره برای سومین بار نیز آزمایش دهید
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر