نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

۱.۱% مردم بینسن ۱۵ تا ۴۹ سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت ۲۰۰۴).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

۸۴۱۰۰

استفاده از سرنگ مشترک

۰.۸

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

۰.۳۰.۸

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

۰.۰۴۰.۱

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

۰.۲۸۰.۳۳

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

۰.۰۳۰.۰۹

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

۰.۰۰۵۰.۰۲

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۳۰.۰۰۸

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۶۰.۰۲

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا ۱۲ سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

۱- عفونت اولیه

این مرحله در ۴۰% تا ۹۰% بیماران رخ می دهد. علائم ۲ تا ۴ هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت ۱۴ روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

۲- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود ۱۰ سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

۳- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی ۲ تا۳ سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: ۶۰تا ۷۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار ۱۰ تا ۱۱ سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از ۵ سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: ۵ تا ۱۵ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از ۱۵ سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، ۶ هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۹( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده با یه خانوم 5 مرتبه رفتار پر خطر داشتم که بعد از رابطه 4 دچار سوزش ادرار و دهان شدم
    مراجعه به پزشک عمومی و تشخیص سوزاک و درمان مربوطه (سفتراکسین و 20 عدد داکسی ساکلین )انجام شد
    با وجود یه سری علائم بالینی (راش پوستی گلو درد سفیدی زبان درد کشاله ران آزمایش های HIV زیر نیز انجام شد
    روز14 ،30 ،38، 56،92 ، الایزا منفی
    روز 85 PCR منفی
    ولی همچنان راش پوستس گلو درد سفیدی زبان و مشاهده جوش در بدن خود و خانومم را دارم پزشک عفوفنی هم رفتم تشخیص خاصی ندادن
    خیلی نگرانم
    این علائم نبود اصلا بهش فکزم نمیکردم اینو گفتم که نگویید وسواس فکری گرفتین.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۹( 9 ماه پیش)

      سلام

      این علا ارتباطی با ابتلا به HIV ندارد علائم HIV گذرا هستند

  • تصویر کاربر کیان شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما دکتر جباری عزیز
    بنده ۲۲ ساله هستم و با خانمی دو سه بار رابطه داشتم که بدون محافظت بوده و ازش در این رابطه پرسیدم و گفته خیالت راحت و فقط با تو اینگونه راحت هستم و با بقیه با کاندوم ( ایشون روسپی هستن) اقای دکتر بشدت نگرانم ک مبادا ایدز گرفته باشم چه چیزی رو به بنده پیشنهاد میفرمایید؟
    در ضمن مدت طولانی ایی است که بنده گلاب به روتون اسهال هستم و دکتر هم رفتم بهم مترونیندازول و فمی لاکت دادن اما خوب نشده
    ایا این نشانه ایدز است؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۶ اردیبهشت ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام
      اسهال نشانه ایدز نیست ولی حتما آزمایش بابت ایدز انجام دهید

  • تصویر کاربر علي جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخير
    دكتر من كرايو كردم يه چند روز دونه هاي ريز روي الت تناسلي وزير شكمم ميبينم ميخوام بدونم اينام زگيل تناسليه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام

      من روی یکی از ضایعات مشکوک هستم و برای تشخیص دقیق نیاز به معاینه هست

    2. تصویر کاربر علي پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)
      براي معاينه كي ميتونم بيام؟
      واسه ضايعات الان از اسيدساليسيليك استفاده كنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)

      به نظرم بهتره ابتدا تشخیص را قطعی کنید بعد درمان را شروع کنید

    4. تصویر کاربر علي جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)
      يه وقت بهم ميدين دكتر براي معاينه؟
      براي شنبه يا يكشنبه همين هفته مطب هستين ؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۹ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)

      اینترنتی نوبت بگیرید

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    من 27 سال دارم و براي پيشگيري از زيگيل تناسلي هنوز ميتوان از از گارداسيل استفاده كرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام

      بله تا 45 سالگی میشه استفاده کرد

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام وقت بخیر من 48 سال دارم حدود چند ماه پیش بعد اینکه قرص فشار خونم را به علت بالا بودن بنابر دستور پزشک اضافه کردن (لوزتان چ) بعد از مدتی آلالت تناسلیم کامل راست نمی شود و بعد از چند ثانوی سریعاً از آن حالت نیز خارج می شود. پیشاپیش برای استفاده از کلمات غیر پزشکی پوزش می خواهم. لطفا مرا راهنمایی بفرماید.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 10 ماه پیش)

      سلام

      لوزارتان اچ یکی از داروهایی است که می تواند باعث اختلال نعوظ شود لذا ضمن اینکه در صورت امکان با نظر پزشک تان اگر ممکن است دارویتان را تغییر دهید توصیه می کنم از نصف قرص سیلدنافیل 50 میلی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم