نمایش منوی کناری

آزمایش HPV در مردان و زنان

ویروس HPV در سلول های قاعده ای پوست و سطوح مرطوب مخاطی بدن مثل دهان، حلق، واژن و دهانه ی رحم مستقر می شوند و برای تشخیص ابتلای فرد به ویروس HPV بایستی از این سطوح نمونه برداری کرد. این ویروس وارد خون نمی شود و از طریق خون به فرد دیگری منتقل نمی شود لذا آزمایش HPV برای تشخیص ویروس HPV کاربردی ندارد.

اگرچه در آزمایش HPV می توان آنتی بادی HPV را پیدا کرد؛ ولی وجود آنتی بادی HPV در خون فقط می تواند بگوید که فرد در دوره ای از زندگی در معرض ویروس HPV قرار گرفته است و نمی تواند مشخص کند که در حال حاضر به این ویروس مبتلا هست یا خیر؟

در ادامه به تشخیص و آزمایش HPV در دو جنس زن و مرد به تفکیک می پردازیم:

تشخیص و آزمایش HPV در زنان

۱- فرق بین تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV چیست؟

تست پاپ اسمیر برای یافتن تغییرات سلولی در دهانه ی رحم بکار می رود. این تغییرات ممکن است شامل: سلول های پیش بدخیمی، بروز سلول های سرطانی یا دیگر تغییرات سلولی باشد. این تست با تراشیدن یا برس کشیدن سلول های دهانه رحم انجام می شود و سپس به آزمایشگاه ارسال تا در زیر میکروسکوپ از نظر تغییرات احتمالی سلولی بررسی شوند. پاپ اسمیر روش خیلی خوبی برای یافتن سلول های سرطانی یا سلول هایی که ممکن است در آینده سرطانی شوند، می باشد.

آزمایش HPV

آزمایش HPV برای تشخیص ویروس بکار می رود نه تغییرات سلولی. این آزمایش می تواند همزمان با تست پاپ اسمیر انجام شود و شما متوجه فرق بین این دو آزمایش در حین انجام تست و نمونه برداری نخواهید شد. انجام همزمان تست پاپ اسمیر و تست HPV (که اصطلاحا به آن  co-testing می گویند) روش برتری برای یافتن زود هنگام سرطان دهانه ی رحم و ضایعات پیش بدخیمی در زنان بالای ۳۰ سال می باشد.

۲- آیا همه ی زنان بایستی آزمایش HPV انجام دهند؟

پاسخ به این سوال بر اساس اینکه شما کمتر از ۳۰ سال باشید یا بالاتر از ۳۰ سال، متفاوت است.

اگر سن شما کمتر از ۳۰ سال هست:

انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند زنان بین ۲۱ تا ۲۹ سال هر ۳ سال یک بار (در سنین ۲۱، ۲۴ و ۲۷ سالگی) تست پاپ اسمیر برای تشخیص زودهنگام سرطان دهانه ی رحم و ضایعات پیش بدخیمی انجام دهند. این دسته از زنان نیازی به انجام همزمان آزمایش HPV با تست پاپ اسمیر (co-testing) ندارند؛ چرا که این ویروس در این سنین آنقدر شایع است که انجام این تست به آن ها کمکی نمی کند. اما اگر نتایج تست پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد، تست HPV هم ممکن است، سودمند باشد.

شایع ترین نتیجه ی غیر طبیعی که در تست پاپ اسمیر دیده می شود اصطلاحا ASC-US نامیده می شود. سلول های ASC-US معمولا پیش بدخیم نیستند، اما کاملا هم طبیعی نمی باشند. اگر در نتیجه آزمایش پاپ اسمیرشما ASC-US وجود داشته باشد، ممکن است آزمایش HPV انجام شود تا ببینیم آیا HPV باعث تغییر سلولی شده است یا خیر. اگر آزمایش HPV مثبت شود توصیه به انجام کولپوسکوپی می گردد.

اگرسن شما بین۳۰ تا ۶۵ سال هست:

انجمن سرطان آمریکا برای زنان بین ۳۰ تا ۶۵ سال توصیه می کند تا همزمان تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV  (co-testing) برای تشخیص سرطان دهانه ی رحم را هر ۵ سال انجام دهند. البته برخی تست پاپ اسمیر را هر ۳ سال توصیه می کنند.

۳- چرا زنان بالای ۳۰ سال با نتایج آزمایش نرمال باید هر پنج سال یک بار co-testing انجام دهند و زمان شروع آزمایش HPV از ۳۰ سالگی توصیه می شود؟ آیا این شیوه ی ارزیابی مطمئن و قابل قبول است؟

درمان تنگی مجرای ادراری در زنان

بخوانید  بهترین درمان زگیل تناسلی لیزر است یا کرایوتراپی؟

تغییرات سلولی در گردن رحم بسیار آهسته اتفاق می افتد. معمولا برای بروز تغییرات سلولی وتبدیل شدن آن ها به سرطان بیش از ۱۰ سال زمان لازم است. در گذشته تست پاپ اسمیر بصورت سالیانه انجام می شد، اما اکنون ما می دانیم که تست پاپ اسمیرسالیانه لزومی نداشته و هر ۳ سال کافی است. در واقع، انجام آزمایش پاپ اسمیر بصورت سالیانه می تواند منجر به درمان غیر ضروری تغییرات سلولی شود که هرگز منجر به سرطان نمی شوند.

یکی از مزایای اضافه کردن آزمایش زگیل تناسلی به تست پاپ اسمیر این است که زنان می توانند دفعات کمتری آزمایش سرطان گردن رحم را انجام دهند. انجام همزمان تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV (co-testing) هر ۵ سال بدین معناست که ممکن است زنان به تست های کمتر، پیگیری های کمتر و در نهایت درمان کمتری نیاز داشته باشند. زنان با نتایج نرمال تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV تقریبا هیچ شانسی برای ابتلا به سرطان دهانه رحم در حداقل ۵ سال آینده را نخواهند داشت.

اگرچه Co-testing روش ارجح می باشد، ولی انجام تست پاپ اسمیر به تنهایی هر سه سال نیز قابل قبول است.

تشخیص و آزمایش HPV در مردان

در حال حاضر هیچ آزمایش HPV برای مردان و دیگر نقاط بدن (شامل دهان یا حلق) بجز دهانه ی رحم که مورد تائید سازمان غذا و دارو آمریکا  FDA-approvedباشد، وجود ندارد. سازمان غذا و دارو آمریکا  FDAفقط آزمایش HPV برای دهانه ی رحم را تائید کرده است، زیرا دهانه رحمی تنها جایی است که مثبت شدن نتیجه ی آزمایش HPV و رشد سلول های غیر طبیعی می تواند با کولپوسکوپی و اقدامات زود هنگام درمان شود.

اگرچه ممکن است در مطالعات تحقیقاتی از آزمایش HPV برای یافتن ویروس HPV در مردان و دیگر نقاط بدن استفاده شود، اما روشی برای درمان این ویروس بعد از یافتن آن وجود ندارد. همچنین، دقت آزمایش HPV در مردان و دیگر نقاط بدن تحت تاثیر محل نمونه برداری و روش نمونه برداری قرار می گیرد.

تست hpv در مردان

بخوانید  واکسن زگیل تناسلی (HPV) - گارداسیل

در نهایت هیچ آزمایش مفیدی برای پی بردن به “وضعیت HPV فرد وجود ندارد، زیرا نتیجه آزمایش HPV می تواند در طول ماه ها یا سال ها در اثر مقابله ی بدن با این ویروس، تغییر کند.

اگر آزمایش HPV من مثبت باشد، چه معنایی خواهد داشت؟

اگر دهانه ی رحم شما به ویروس HPV آلوده گردد و تست پاپ اسمیر هم تغییرات سلولی را نشان دهد، می بایستی اقدامات بیشتری شامل کولپوسکوپی انجام دهید.

اگر دهانه ی رحم شما به ویروس HPV آلوده گردد ولی تست پاپ اسمیر نرمال باشد، بدین معناست که شما به ویروس HPV تناسلی مبتلا هستید ولی تغییرات سلولی در تست پاپ اسمیر دیده نشده است. در اینحالت دو انتخاب دارید:

حالت اول: انجام آزمایش HPV و تست پاپ اسمیر ۱۲ ماه بعد

✅ در اکثر موارد نشانه ای از ویروس در آزمایشی که ۱۲ ماه بعد انجام می شود، یافت نخواهد شد.

✅ اگر ویروس پاکسازی شده باشد و تست پاپ اسمیر نیز نرمال باشد، شما به انجام تست غربالگری مانند دیگر افراد طبیعی بر می گردید.

✅ اگر هنوز ویروس وجود داشته باشد و یا نتیجه ی تست پاپ اسمیر مثبت باشد، نیاز به انجام کولپوسکوپی خواهید داشت.

حالت دوم: انجام آزمایش تخصصی برای یافتن تیپ های ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV (دو نوع ویروسی که بیشترین احتمال تبدیل شدن به سرطان دهانه ی را دارند)

✅ اگر آزمایش HPV برای تیپ های ۱۶ یا ۱۸ مثبت شود، توصیه می شود که کولپوسکوپی انجام دهید.

✅ اگر آزمایش HPV از تیپ های ۱۶ یا ۱۸ نباشد، توصیه می شود که آزمایش HPV و تست پاپ اسمیر را ۱۲ ماه بعد تکرار کنید.

آیا ویروس HPV بر حاملگی یا کودک من تاثیر می گذارد؟

زگیل تناسلی و بارداری

بخوانید  عکس بیماری هایی که با زگیل تناسلی اشتباه می شوند؟

عفونت HPV در شانس باردار شدن شما به طور مستقیم تاثیر نمی گذارد. اگر عفونت HPV منجر به تغییرات سلولی دهانه رحم شود که نیازمند درمان باشد، درمان نباید به گونه ای باشد که شانس باردار شدن را در شما تحت تاثیر قرار دهد. اما اگر درمان ها و نمونه برداری های زیادی بر روی شما انجام شود، خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را می تواند افزایش دهد.

ویروس HPV به ندرت از مادر به نوزادش در هنگام زایمان منتقل می شود. در موارد نادری هم که این اتفاق رخ می دهد، از انواع سرطان زای HPV نیست.

در صورت پاکسازی بدن، امکان ابتلای مجدد به ویروس hpv وجود دارد؟

ویروس HPV انواع خیلی زیادی دارد. اگر چه ممکن است نوعی از ویروس، از بدن شما پاکسازی و دفع شود ولی احتمال ابتلا به انواع دیگر وجود دارد. علاوه بر این، احتمال ابتلا به همان نوع ویروسی که پاکسازی شده است هم وجود دارد، اما ریسک آن پایین می باشد.

دکتر محمد جباری متخصص کلیه و مجاری ادراری، فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

آزمایش HPV در مردان و زنان
4.7 (93.33%) 3 رای

سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر شکوفه دوشنبه ۱۲ آبان ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 25سالمه وازاصفهان هستم و حدود 1ساله ک زیگیل تناسلی دارم دارو استفاده کردم اما اثربخش نبوده الان نمیدونم چیکار کنم بهم گفته شده احتمال سرطان وجود داره . دکترم متخصص پوسته اما فقط استفاده از این دارو رو بهم توصیه میکنه لطفا راهنماییم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۲ آبان ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      منظورتان از اثر بخش نبودن دقیقا چی هست یعنی این که زگیل ها خوب نمی شوند یا عود در محل های جدید دارید؟
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.قبل از هرچیز بابت جواب سوال قبل تشکر میکنم.ببخشید شما پودوفیلین 25% رو بمن معرفی کردین .من چندتا داروخونه رفتم نداشتن.فکر کنم اسم تجاریش فرق میکنه.لطفا اسمی رو که این دارو میفروشن رو بهم بگین.و نحوه ی استفادش رو .واقعا دستتون درد نکنه.خدا خیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      بدون نسخه پزشک نخواهند داد لذا بهتره به متخصص ارولوژیست یا پوست مراجعه و نسخه دریافت کنید.
    2. تصویر کاربر جواد سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      باسلام.اگه شما اسمشو بگین من مننون میشم.باتشکر
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      اسمش همان پودوفیلین هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ياسر دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    Dear Dr. Jabbari
    Hi
    My name is y.m. and i visited on saturday, i am infected by genital warts.
    As you suggested it is better to use laser for removing infection, i forgot to ask about cost of this operation.
    Kindly give me approx. Cost and can i cover it by insurance?
    I am waiting for your kind respond.
    Best regards
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      سه‌شنبه 4 تا 7 تماس بگیرید مطب و براساس پرونده تان هزینه اش را جویا شوید. من الان حضور ذهن ندارم. در ضمن می توانم برای بیمه گواهی هزینه بنویسم
  • تصویر کاربر پویا یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    اقای دکتر من چند روزی هست که ضایعاتی اطراف آلت تناسلی خود مشاهده کردم که به رنگ سیاه هستند (عکس گرفتم و ضمیمه کردم . البته این بزرگترینشونه )با تحقیق تو سایت های مختلف به این نتیجه رسیدم که احتمالآ زگیل تناسلی هستند
    حالا میخواستم بدونم که
    1. درمان قطعی وجود دارد ؟
    2. پس از درمان دیگه خطری واسه شریک جنسی ایجاد نمیکنم ؟
    3. ممکن خود به خود از بین بره ؟
    4.حتمآ باید به دکتر مراجعه کنم یا اینکه خودمم میتونم درمان کنم و اگه میشه راه هاشو لطفآ توضیح بدید .
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      سلام
      1. درمان قطعی وجود دارد ؟....نه همیشه
      2. پس از درمان دیگه خطری واسه شریک جنسی ایجاد نمیکنم ؟..........احتمال خطر هست مگه اینکه ایشان واکسن بزنند
      3. ممکن خود به خود از بین بره ؟.............بله اما احتمالش زیاد نیست
      4.حتمآ باید به دکتر مراجعه کنم یا اینکه خودمم میتونم درمان کنم و اگه میشه راه هاشو لطفآ توضیح بدید .......بهتره تحت نظر پزشک باشید
    2. تصویر کاربر پویا یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      با سلامي مجدد
      اقاي دکتر حدس من درسته که اين زگيل تناسليه ؟
      ممکن هست در اثر تيغ زدن باشه يا چيزي مثل خال ؟
      اخرين رابطه جنسي من بر ميگرده به 6 ماه پيش ولي اين ضايعه را يکي دو ماه بيشتر نيست که ديدم
      با هم از راهنماييه شما متشکرم
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      این ها قطعا زگیل تناسلی هستند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر mahsakarimi پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 4 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.من مبتلا ب زیگیل تناسلی بودم حدود 7 بار فریز انجام دادم اما 2تا ضایعه خیلی کوچیک ک بعضی وقتها هم با دست خیلی کم حس میشه مونده.شما برای درمان استفاده از پماد را تجویز میفرمایید یا لیزر؟امکانش هست اگر احتیاج ب درمان لیزر هست دکتر خانوم مجرب و منصف در این زمینه معرفی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 4 سال پیش)
      سلام
      لیزر بهتر است . نه متاسفانه کسی را نمی شناسم
درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

طراحی سایت پزشکی با همیارسیستم
پرسش از دکتر