ناتوانی جنسی ناشی از نشت وریدی آلت و درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

ارضای غریزه ی جنسی و برقراری یک رابطه ی جنسی موفق یکی از مهم ترین عواملی است که باعث استقرار آرامش در زندگی و انس بیشتر در بین زن و شوهر می شود. از آنجایی که در یک رابطه ی جنسی عموما مرد نقش فعالی را ایفا می کند، لذا همیشه این نگرانی برای مردان وجود دارد که روزی توان جنسی، رو به کاهش برود و دیگر نتوانند رابطه ی جنسی خوبی را با همسرشان برقرار کنند. اینجاست که پای مردان به مطب پزشکان متخصص ارولوژی باز می شود تا راه چاره ای برای رفع این مشکل پیدا کنند. پزشک ابتدا با گرفتن شرح حال کاملی از بیمار سعی می کند تا عواملی را که می توانند روی توان جنسی تاثیر منفی بگذارند، شناسایی و در حد امکان آن ها را حذف یا تعدیل نماید.

اولین و شاید مهم ترین عامل موثر بر فعالیت جنسی مطلوب، نداشتن یک شیوه صحیح زندگی است. رژیم غذایی چرب و یا شیرین، چاقی مفرط، ورزش نکردن، سیگار، مواد مخدر، استرس های شغلی و اجتماعی، ساعات بالای کاری، خستگی مفرط ناشی از کار زیاد، کشاندن دغدغه های شغلی به داخل منزل، عدم برقراری ارتباط عاطفی مناسب با همسر، وجود مشکلات اقتصادی زندگی و … همه و همه از عواملی هستند که محسوس و نامحسوس بر روی توان جنسی آثار سویی می گذارند و قطعا برطرف کردن آن ها نقش بسزایی در بهبود عملکرد جنسی و زناشویی می گذارد و صد البته رفع هیچکدام از این عوامل در اختیار پزشک نیست. سابقه بیماری های همراه مثل دیابت، فشارخون، سکته قلبی و مغزی، اختلالات دیسک کمر و بیماری های اعصاب و روان نیز می توانند باعث کاهش توان جنسی شوند. مصرف برخی داروها نیز روی نعوظ تاثیر منفی می گذارند؛ بویژه داروهای فشار خون و داروهایی که در درمان بیماری های روحی-روانی به کار می روند.

نشت وریدی دکتر جباری

بعد از اینکه پزشک شرح حال کاملی از بیمار گرفت و معاینه ی کاملی بویژه از اندام تناسلی انجام داد، سراغ انجام آزمایشات می رود. این آزمایشات شامل قند، چربی و آزمایشات مربوط به هورمون های جنسی و تیروئیدی و بعضا تست PSA برای ارزیابی پروستات در افراد مسن می باشد. اگر آزمایشات نرمال باشند، ابتدا توصیه به تغییر سبک زندگی و تلاش در جهت رفع عواملی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، می شود.

چه درمان دارویی برای نشت وریدی وجود دارد؟

قدم بعدی تجویز داروهایی است که از طریق افزایش گردش خون آلت باعث بهبود کیفیت نعوظ می شود. این داروها شامل قرص های سیلدنافیل 50 و 100 میلی و تادالافیل 10 و 20 میلی می باشد و یک ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف می گردد. مصرف این داروها با شکم خالی و یک لیوان پر آب باعث افزایش اثر بخشی آن ها می شود.

البته اگر کسی به هنگام سکس، میل و هوس جنسی نداشته باشد، این داروها تاثیر چندانی نخواهند داشت. بهتر است از مقادیر کم دارو شروع کنید و بعد بتدریج در صورت عدم  اثربخشی، دوز آن را افزایش دهید. شاید مصرف یک نصف قرص سیلدنافیل هم در خیلی افراد جوان کافی بوده و نیازی به مصرف دوزهای بالاتر نباشد؛ چرا که دوزهای بالاتر با عوارض بیشتری همراه هست. شایع ترین عارضه ی این قرص ها، سر درد است. اگر چه این قرص باعث افزایش فشار خون نمی شود و غالبا عارضه جدی ندارد ولی در بیماران قلبی و آن هایی که فشار خون کنترل نشده دارند، بایستی با احتیاط و تجویز پزشک ارولوژی و اجازه پزشک قلب استفاده شود.

علائم نشت وریدی چیست؟

در افرادی که نشت وریدی دارند، آلت به هنگام رابطه ی جنسی، کامل سفت نمی شود و اگر هم کامل سفت شود، خیلی زود سفتی خود را از دست داده و شل می شود.

علت نشت وریدی چیست؟

خیلی اوقات علت آن مشخص نمی شود ولی دیابت، بیماری پیرونی و حتی اضطراب شدید از عواملی هستند که می توانند باعث نشت وریدی شوند.

چگونه نشت وریدی را تشخیص می دهند؟

1- سونوگرافی رنگی (کالر داپلر)  از رگ های آلت باتزریق پاپورین

سونوگرافی رنگی آلت

در افرادی که داروها اثربخش نمی باشند، انجام سونوگرافی رنگی از عروق آلت تناسلی توصیه می شود. در سونوگرافی رنگی علاوه بر ارزیابی بافت اسفنجی اجسام غاری که مسئول ایجاد نعوظ و سفتی آلت هستند، رگ های ورودی (سرخرگ ها یا شریان ها) و رگ های خروجی (سیاه رگ ها یا وریدها) نیز بررسی می شود. برای اینکه نعوظ سفت و پایداری ایجاد شود، بایستی شریان ها باز بوده و خون را به میزان کافی وارد اجسام غاری آلت نمایند و از طرف دیگر وریدها که مسئول خارج کردن خون از آلت هستند، بسته شوند تا خونی که وارد بافت اسفنجی آلت شده، در آلت تجمع یافته و باعث بزرگ شدن آلت و ایجاد نعوظ و سفتی کامل و ماندگار آلت گردد.

در صورتی که خون به میزان کافی وارد نشود (به دلیل تنگی شریان ها) یا خون وارد شده در آلت حفظ و تجمع نیابد (بدلیل نشت وریدی)، ما شاهد نعوظ مناسبی برای شروع یا تداوم سکس نخواهیم بود. تنگی شریانی غالبا در در افراد مسن، سیگاری، دیابتی، غیر فعال، دارای کلسترول بالا و …. دیده می شود.

2- کاورنووگرافی

در صورت اثبات نشت وریدی در سونوگرفی رنگی (کالر داپلر)، برای بیمار درخواست کاورنوزوگرافی می شود. در این عکس رنگی با تزریق سرم حاوی ماده ی رنگی به داخل بافت اسفنجی آلت، وریدهایی که خون از آن ها نشت می کند، مشخص شود.

درمان جراحی نشت وریدی

در صورتی که درمان دارویی موثر نباشد، قدم بعدی درمان نشت وریدی، جراحی است؛ البته خیلی اوقات دست یابی و بستن همه ی وریدهایی که نشت دارند، امکانپذیر نیست. لذا جراحی آلت تناسلی به منظور بستن این ورید ها، همیشه با موفقیت همراه نمی باشد و میزان موفقیت حداکثر 30 درصد است.

ولی از آنجایی که این جراحی غالبا عوارض جدی به همراه ندارد، لذا ارزش این را دارد که فرد ریسک این جراحی را بپذیرد؛ به امید اینکه شرایط بهتری را در سکس پیدا کند. در برخی افراد که به قرص جواب نمی دهند و شریان ها باز می باشد، بستن وریدهای نشت دهنده به آن ها کمک می کند تا حداقل  پاسخ بهتری نسبت به قرص ها داشته باشند.

دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی و فوق تخصص ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.5/5 - (213 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۷ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    سلام من مشکل نعوظ دارم سونوگرافی داپلر انجام دادم...وتشخیص نشت وریدی هست داروهای مثل سیلدنافیل حدود60درصدبهم نعوظ میدن.آیا غیر جراحی وپروتز راهی نیست .درمان بشه..ضمنا با2سیدنافیل 100نعوظم کامل میشه. ...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۷ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر.من اولین رابطه با همسرم انزال صورت نگرفت و با شل شدن سطحی مواجه شدم.از کاندوم تاخیری استفاده گرده بودم .میخواستم دلیلش بدونم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر رامتین جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 776 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر من سونو کالرداپلر انجام دادم و در اونجا نشت وریدی تشخیص داده شد و بعد از اون هم در کاورنوزوگرافی گفتن که نشت وریدی کمی داری(البته آلتم به نعوظ کامل نرسید در موقع تزریق و عکس برداری) (نتایج رو براتون عکسش رو فرستادم.)
    من برای رابطه جنسی معمولا با ویزارسین ۲۵ میلیگرم شرایط خوبی دارم حالا سوالم از شما اینه:
    ۱-عمل بستن ورید ها،عوارضی مثل کج شدن یا کوچک شدن یا بی حس شدن آلت داره؟
    ۲-احتمال اینکه در تشخیص نشت وریدی در مورد من خطا رخ داده باشه چقدر هست؟
    ۳-با این توصیفات و در صورت عدم وجود عوارض،عمل بستن ورید ها رو توصیه میکنید؟موفقیتش برای یه فرد ۲۵ ساله چقدر هست؟یا حداقل اینکه شرایط رو بهتر کنه که نیاز به قرص نداشته باشم.
    ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
    2. تصویر کاربر رامتین جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنون دکتر مثل همیشه عالی.
      ۱-شما توی این عکسی که از کاورنوزوگرافیم براتون فرستادم،نشت وریدی رو چقدر ارزیابی میکنید؟
      ۲-من میخوام مشکلم ریشه ای حل شه چون الان که جوونم اینطوریم سنم بره بالا شرایطم بدتر میشه.ضمن اینکه بیمه تکمیلی دارم.اگه عمل بستن ورید ها عوارضی نداره به نظرتون بهتر نیست شانسم رو امتحان کنم؟
      ۳-شما خودتون این عمل رو اینجام میدین؟
      خیلیی ممنون که وقت میذارین
    3. تصویر کاربر رامتین جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      ممنون مثل همیشه عالی
      ۱-شما توی این عکسی که براتون از کاورنوزوگرافیم فرستادم؟نشت وریدی رو چه مقدار ارزیابی میکنید؟
      ۲-من میخوام مشکلم ریشه ای حل بشه چون الان جوونم و با بالاتر رفتن سن وضعیت حادتر میشه.ضمن اینکه بیمه تکمیلی دارم اگه واقعا عمل بستن ورید ها عوارضی نداره به نظرتون بهتر نیست شانسم رو امتحان کنم؟
      ۳-شما این عمل رو انجام میدین؟
      خیلیی ممنون از پاسخ گوییتون
    4. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۸ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      خغیف هست
      نه بهتر مییا
      بله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهروز جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 116 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، دکترمن مدتی هست که صفت بودن التمو درحال رابطه جنسی یا ردز عادی ازدست میدم وباشل بودن الت مواجه میشم چیزی هم مصرف نمیکنم فقط قلیان میخواستم علتشو بدونم یااینکه درمان قطعی داره اگه نشتی ریدوری داشته باشه ایا درمان دارد؟ باید الان من چیکارکنم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم از جمله سونوگرافی رگی برای نشت وریدیتوسط ارولوژیست هست . در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

  • تصویر کاربر اکبر جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 109 مشاهده پرسش
    دکترمن میخواستم بپرسم درمان قطعی برای شل شدن الت وجود دارد؟ ازکجابدونیم که نشتی رگ داره
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم از جمله سونوگرافی رگی برای نشت وریدیتوسط ارولوژیست هست . در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.

درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر