نمایش منوی کناری

آیا رابطه‌ جنسی در دوران ویروس کرونا بی‌خطر است؟

همه می‌دانیم که در دوره‌ی شیوع ویروس کرونا نباید به صورتمان دست بزنیم، اما کدام قسمت‌های بدن خودمان یا دیگران را می‌توانیم لمس کنیم؟  آیا باید رابطه جنسی تا پایان شیوع کرونا متوقف شود؟ آیا رابطه جنسی در دوران کرونا خطرناک است؟

شاید چیزهایی در خصوص یک بیماری وجود داشته باشد که مردم را وادار کند در قرنطینه بمانند. به گزارش رویترز، فروش کاندوم در چین، مبداء کووید-19، افزایش یافته است. کووید-19 نام رسمی کروناویروس است که اخیراً در سراسر جهان منتشر شده است. فروش کاندوم در چین بسیار زیاد است، به طوری که در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب‌ترین کالاهای خریداری شده از سایت‌های الکترونیکی در رتبه‌بندی اعلام شده است. سوال ما این است:

آیا کووید-19 از طریق رابطه‌ی جنسی قابل انتقال است؟

کووید-19 بیماری است که از طریق رابطه‌ی جنسی منتقل نمی‌شود. با این حال، این ویروس در ترشحات و قطرات تنفسی فرد وجود دارد و اگر یکی از پارتنرها به ویروس مبتلا باشد، می‌تواند از طریق تماس مستقیم فرد به فرد و رابطه‌ی جنسی منتقل شود.

پاسخ به طور مختصر این است که متخصصان واقعاً نمی‌دانند. آن‌چه دانشمندان تاکنون می دانند این است که کووید-19 در ترشحات تنفسی وجود دارد. منظور از ترشحات تنفسی، قطرات ریزی است که هنگام سرفه و عطسه از دهان فرد خارج می‌شود. به گزارش واشنگتن پست، از آن‌جا که اگر فردی به ویروس آلوده باشد، این ویروس در قطرات تنفسی فرد وجود خواهد داشت، در تمام کشورها مردم از احوال‌پرسی و بوسیدن گونه منع شده‌اند.

اما بوسیدن پارتنر به مراتب صمیمانه‌تر از یک بوسه‌ی معمولی روی گونه است. اگرچه منطقی است که بوسیدن شخص آلوده به کووید-19 می‌تواند شما را هم آلوده کند. چیزی که می‌دانیم این است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) اعلام کرده است که ویروس می‌تواند از طریق «تماس نزدیک»، یعنی فاصله‌ی 2 متری با فرد دیگر منتقل شود و در نتیجه، اگر در حال بوسه یا رابطه‌ی جنسی هستید، در صورتی که همسرتان حامل ویروس باشد شما هم در معرض خطر هستید.

آیا ویروس کرونا در ترشحات واژینال یا مایع منی وجود دارد؟

دانشمندان پاسخ داده اند که نمی‌توانیم در مورد ایمنی رابطه‌ی جنسی صحبت کنیم، چون هیچ اطلاعاتی در این خصوص نداریم.

اگر نگران سلامتی خودتان هستید، پس منطقی است که از بوسیدن یا تماس فیزیکی نزدیک با پارتنری که علایم کروناویروس دارد، اجتناب کنید.

حفظ فاصله برای زوجین در دوران ویروس کرونا

علایم کروناویروس مثل نشانه‌های آنفلوانزاست و شامل سرفه، عطسه و تب است. نظر ما این است که وقتی افراد دارای نشانه‌های بیماری باشند، ریسک انتقال هم بالاتر می‌رود. پس اگر نگرانید که ممکن است پارتنرشما ناقل کرونا ویروس باشد اما علامتی نداشته باشد، بهترین راه این است که تا وقتی از وضعیت سلامتی او مطمئن نشدید، رابطه‌ی جنسی نداشته باشید.

این اطلاعات در زمان انتشار کاملاً دقیق و صحیح هستند، اما از آن‌جا که بسیاری از موارد پیرامون کووید-19 در حال تغییر است، ممکن است برخی اطلاعات و داده‌ها هم تغییر کند. ما خوانندگان را تشویق می‌کنیم تا با استفاده از اخبار CDC، سازمان جهانی بهداشت و مراکز بهداشت عمومی محل خود، جدیدترین اطلاعات را پیرامون کووید-19 به دست آورند و همیشه مطلع باشند.

آیا بایدقرارهای خود را  در دوران کرونا کنسل کنیم؟

علیرغم توصیه‌های منتشرشده در Tinder پیرامون کروناویروس، لزوماً نیازی نیست که قرارهای خود را کنسل کنید. اما اگر حس می‌کنید بیمار هستید یا نشانه‌هایی دارید، عاقلانه این است که احتیاط را رعایت کنید و سر قرار حاضر نشوید. در واقع این طبیعی ترین کاری است که باید حتی در مواقعی که یک ویروس شیوعی ندارد و شما احساس بیماری و بیحالی می کنید، انجام دهید. پس لطفاً حواستان به وضعیت جسمی بدنتان باشد.

آیا بوسه باعث انتقال کرونا می شود؟

همانطور که نیویورک‌تایمز ذکر کرده، بوسیدن می‌توان موجب «انتشار قطعی» کروناویروس شود، پس به نظر می‌رسد اجتناب از این کار می‌تواند راه‌حلی ناخوشایند و البته تنها راه برای حل مشکل انتقال ویروس، تا زمانی که این مشکل برطرف شود باشد،. شاید بهتر باشد با فردی که اخیراً به مناطقی سفر کرده که شیوع کروناویروس بالا بوده، رابطه جنسی برقرار نکنید. در مورد افرادی که در قرنطینه هستند و منتظرند ببینند آیا به ویروس مبتلا شده‌اند یا نه هم باید جانب احتیاط را کاملاً رعایت کنید.

همچنین، اگر در مهمانی یا مجلسی با فردی آشنا شدید، پیش از برقراری ارتباط با او، خوب است که یک بار دیگر در مورد کروناویروس و راه‌های انتقال آن هم فکر کنید. این یک فرصت است.

انتقال کرونا از راه بوسیدن

به طور کلی بهتر است در این برهه، از هرگونه فعالیت غیر ضروری در خارج از خانه بپرهیزید و زمان خود را به خانه و خانواده اختصاص دهید. برای رهایی از فشار روانی ناشی از این دوران، می توانید به کارهایی غیر از برقراری رابطه جنسی همچون خواندن کتاب، دیدن فیلم، آشپزی و باغبانی و … روی بیاورید

HIV و ویروس کرونا

در مقایسه با عموم افراد، کسانی که سیستم ایمنی بدنشان به خاطر ابتلا به ایدز ضعیف شده، ریسک بیش‌تری برای ابتلا به نوع شدیدتر کووید-19 دارند. افراد مبتلا به HIV در حال پیر شدن هستند و تقریباً نیمی از آن‌ها بیش از 50 سال سن دارند. افرادی که تعداد سلول‌های T از نوع CD4 آن‌ها کم است، یعنی سرکوب سیستم ایمنی پیشرفته است، در معرض بیش‌ترین خطر هستند. افراد مبتلا به HIV به احتمال بیش‌تری به بیماری‌های قلبی-عروقی مبتلا می‌شوند و این‌ها ممکن است در سنین جوانی رخ دهد. برخی از داروهای ویژه‌ی HIV، به ویژه داروهای قدیمی‌تر، می‌توانند باعث ایجاد نوتروپنی یا کاهش گلبول‌های سفید خون شود که با عفونت‌ها مبارزه می‌کنند.

ایدز و کرونا

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به کروناویروس قرار دارند، و به نوع شدیدتر بیماری دچار می‌شوند. با این که این جریان در مورد بسیاری از عفونت‌ها برقرار است، اما هنوز اطلاعات کافی نداریم که نشان دهد آیا افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها سرکوب شده، مثلاً افراد مبتلا به HIV، بیش‌تر در معرض ابتلا به این ویروس جدید هستند یا نه.

اگر به HIV مبتلا هستید، پیشنهاد ما این است که سفت و سخت از اقدامات پیشگیرانه پیروی کنید. کنترل اپیدمی کووید-19 اخیراً وارد فاز 3 شده، یعنی اقدامات امنیتی شدیدتری اتخاذ می‌شود. پس اگر HIV+ هستید، بهترین راه این است که این اقدامات را رعایت کنید و هرزمان که ممکن است، به دورکاری بپردازید و به آن پایبند باشید.


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرزین سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    وقت بخیر با سلام خدمت شما.
    اقای دکتر خانم من عضو کادر درمان هستش.و نزدیک ۸ ماه که به کرونا مبتلا شده الان تست هم میده نتیجه مخاط ۱۰به ۱۱ ویروس. همسر بنده نگران که ایا بعد این همه مدت اگر رابطه جنسی داشته باشیم بازم احتمال واگیر شدن هست؟و در چه صورت میتونیم داشته باشیم که منتقل نکنه.

    ۱۴ روز تزریق هموگلوبین متوقف کرد ۲ عدد به مقدار ویروس در تستش اضافه شده بود. چرا بعد از ۸ ماه هنوز ویروس در بدنش هست ؟ یا اشتباهی در ازمایشات داره انجام میشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ مهر ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام
      بعید می دونم 8 ماه تست مثبت باشد اگر فرض کنیم ایشان بیمار هست یعنی 8 ماه باید در قرنطینه باشند. به نظر میاد یه جای کار آزمایش ایراد داره . ممنون می شوم آزمایشات را برای من ارسال کنید

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۸ مرداد ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام. من چند وقت پیش‌ به تشخیص دکتر دچار مولوسکوم شدم و کرایو تراپی کردم. بعد چند سال بعد از اصلاح دونه های قرمزی می بینم که بعد از 2-3 روز نا پدید می شوند. ایا نیاز به مراجعه به پزشک است؟ همچنین در گذشته یک دانه خال روی التم بود و الان در جا های دیگر چند خال اضافه شده. ایا به پزشک مراجعه کنم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۶ مرداد ۹۹( 2 ماه پیش)
      mishe begin?
    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۸ مرداد ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام کیفیت عکس برای تشخیص و قضاوت مناسب نیست. لطفا در همین بخش عکس مجدد با وضوح بهتر ارسال کنید طوریکه جوش ها در عکس واضح تر دیده شوند.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام من 5ماه پیش عمل جراحی چربی های بالای آلت کردم که بعد از عمل ناحیه ورم داشت دکتر جراح گفت بعد از 2ماه میرود اما بعد از دوماه کم شد اما اکنون‌ منعطف به دوناحیه شده است معاینه جدید که رفتم دکتر جراح گفت شروع فتق هست اما خودم درد نداشته و در سونوگرافی نیز چیزی موجود نبود با این وجود دکتر میگوید شروع هست ولی بیرون نزده درضمن من در مدت 3ماه بعد از اون دوماهی که‌جراح گفت 35کیلو وزن با ورزش سنگین مثل دراز‌نشست و حرکات شکم کم‌کردم حالا میخواهم بدونم آیا فتق هست یا چیز دیگه اگر هست بخاطر ورزش یا به خاطر عوارض جراحی ضعیف شده که خود دکتر میگوید این نمی‌تواندباشد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۳ تیر ۹۹( 4 ماه پیش)

      سلام
      تشخیص فتق با معاینه هست و در مواردی که جای شکی از طرف پزشک وجود داشته باشد از سونوگرافی کمک می گیرد. لذا از روی این عکس امکان تشخیص فتق بویژه فتق های خفیف وجود ندارد.

  • تصویر کاربر مهداد دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام، مردی ۴۰ساله هستم ،مدت چند سالی است که به مرور از رابطه زود خسته میشم و میل و رغبتم را از دست دادم تا اینکه تقریبا به نعوض کامل رسیدم و الان کلی مشکلات زناشویی داریم که جای بحث نداره ،اگه لطف کنیدراهکاری معرفی کنید‌، از شما ممنون میشم ،البته از قرص و دارو هم نتیجه نگرفتم .
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)

      سلام

      من این موضوع را به دیگر عزیزان که مشکل مشابه شما دارند هم گفته ام که سکس خوب ماحصل زندگی سالم هست مثل ورزش، رژیم سالم، وزن مناسب پرهیز از دخانیات. مدیریت استرس، شاد بودن، خواب و استراحت کافی، ارتباط عاطفی مناسب با همسر داشتن، نوع رفتار همسر با جنابعالی و ......
      بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون و برخی از داروها هم می توانند تاثیر سو بگذارند. لذا قدم برداشتن در جهت بهبود شرایط فوق میتونه کمک کننده باشه.
      در آخر بایستی آزمایشات مربوطه را انجام داده و اگر نرمال باشد بایستی با سکسولوژیست مثل دکتر علی شیخ الاسلامی مشورت کنید

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    بنده اخیرا با فردی رابطه داشته ام که کرونا داشته است و در این رابطه بوسه از صورت و یک بوسه فقط از نوک لبشان داشته ام که علائمی نداشته اند و نفقط در یک لحظه نفس از بینیشون به صورت من آمد همین اما آزمایش ایشان مثبت بود در همان زوز بنده باید چه دارویی بخورم و چه اقدامی کنم آیا قرص های هیدروکسی کلروکین یا قرص های تقویتی و ویتامین D مفید است احتمال ابتلا چه میزان است؟ باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)

      سلام

      اگر علامتی ندارید دارویی نیاز نیست بجز تقویت سیستم ایمنی با ویتامین دی و .....

      بهترین کار انجام آزمایش هست که ببینید مبتلا شده اید یا خیر

    2. تصویر کاربر محمد یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)
      ببخشید موضوع مربوط به دو روز پیش است آیا الان باید آزمایش دهم؟
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۴ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)

      بله الان آزمایش بدهید و 10 روز بعد هم تکرار کنید

    4. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)
      ببخشید بنده پنج روز پیش با نامزدم در رابطه بودم و همدیگر را بوسیدیم البته فقط نفسمون بهم منتقل شد ایشون همون روز آزمایش دادند و نتیجشون
      IGG 4.13
      IGN 4.67
      در رنج Possitive >1.1
      شد

      چه زمانی باید آزمایش بدهم و چه آزمایشی الان گلو درد دارم ایشونم فقط تو این مدت گلو درد داشتند
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)

      پس برای ایشان مثبت بوده شما هم همین آزمایش را بدهید بالا زمانش را گفت

    6. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)
      ممنونم آزمایش pcr هم نیاز می باشد؟ چه برای بنده چه برای ایشان؟
    7. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 5 ماه پیش)

      برای شما PCR هم انجام شد بهتر است ولی برای ایشان نیازی نیست

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم