کجی آلت تناسلی به سمت چپ

در این مقاله مطالعه می کنید:

در رابطه با کجی آلت تناسلی به سمت چپ باید گفت که انحنای اندک آلت به سمت چپ، راست، پایین یا بالا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. همانطور که دیگر اجزای بدن همچون صورت به طور کامل قرینه نیستند، انحنای آلت به یک سمت، غیر عادی نیست. هنگامی که انحنای آلت خفیف بوده و سبب درد یا اختلال در عملکرد جنسی نمی شود، نیازی به درمان نیست.

با این حال، در صورت شدید بودن انحنای آلت، احساس درد یا اختلال در عملکرد جنسی امکان ابتلای فرد به بیماری پیرونی وجود دارد. آسیب های ناشی از رابطه جنسی یا فعالیت های دیگر، از جمله دیگر عوامل بروز خمیدگی آلت هستند. برخی انواع خمیدگی آلت به صورت مادرزادی بوده و کمتر از یک درصد مردان را به خود مبتلا می کنند. 

خمیدگی آلت

بیماری پیرونی و خمیدگی آلت

بیماری پیرونی اختلالی است که در آن بافت جای زخم، در غشای دور آلت به وجود آمده و سبب خمیدگی آن به یک سمت می شود. آلت تناسلی مردانه از سه ناحیه استوانه ای تشکیل شده است. در هنگام تحریک جنسی، جریان خون دو مورد از بافت های یاد شده را پر کرده و نعوظ آلت بروز می دهد. سومین بافت استوانه مانند میزراه است که ادرار و مایع منی را به بیرون از بدن هدایت می کند.

یک لایه از جنس الاستین و کلاژن به دور این سه استوانه کشیده شده که با آسیب دیدن آن، آلت دچار انحنا می شود. الاستین و کلاژن پروتئین هایی در بافت همبند هستند. الاستین نسبت به کلاژن در حدود هزار برابر منعطف تر است. وظیفه اصلی کلاژن، ساختار بخشی به بافت های بدن به شمار می رود. با آسیب دیدن اجسام استوانه ای، کلاژن جایگزین الاستین شده و ساختار بسیار سفتی به نام بافت اسکار (جای زخم) به وجود می آید و آلت دچار انحنا می شود.

در برخی موارد، بافت اسکار همچون استخوان سفت می شود. اغلب مردان مبتلا به بیماری پیرونی بیان می دارند که آلت تناسلی آن ها در هنگام نعوظ به سمت بالا منحرف می شود. با این حال، این بیماری می تواند سبب کجی آلت تناسلی به سمت چپ و جهت های دیگر شود. با این که بسیاری از متخصصان از علت دقیق بروز بیماری پیرونی اطلاع ندارند، بسیاری بر این باورند که عامل آن آسیب آلت تناسلی است. البته، تمامی آسیب ها قابل توجه نبوده و گاهی اوقات آسیب های کوچک و متعدد در طول زمان انحنای آلت را رقم می زنند..

انحنای مادرزادی آلت

احتمال بروز این مشکل نسبتا نادر بوده و کمتر از یک درصد مردان را به خود مبتلا می کند. در انحنای مادرزادی آلت تناسلی بر خلاف بیماری پیرونی، هیچ بافت اسکار یا جای زخمی وجود نداشته و وضعیت آلت با گذشت زمان تغییر نمی کند. اغلب مردان مبتلا به این انحنای مادرزادی آلت، در دوران بلوغ یا ابتدای بزرگسالی متوجه این وضعیت می شوند.

موارد خفیف انحنای آلت نیازمند درمان نیستند. با این حال، انواع شدید تر می توانند عملکرد جنسی و تصویر شخصی فرد از خود را تحت تاثیر قرار دهند.

درمان کجی آلت تناسلی به سمت چپ

همه موارد انحنای آلت نیازمند درمان نیستند. در صورتی که بیماری پیرونی یا انحنای مادرزادی آلت سبب بروز درد یا اختلال در عملکرد جنسی نشود، پزشک هیچ درمانی را به فرد پیشنهاد نخواهد داد. بیماری پیرونی در موارد بسیار نادر می تواند به صورت خود به خود و بدون نیاز به درمان برطرف شود. در صورتی که کجی آلت تناسلی به سمت چپ نیازمند درمان باشد، انواعی از گزینه های درمانی برای آن وجود دارند.

این روش ها شامل درمان های جراحی و غیر جراحی همچون استفاده از وسایل کمکی و مصرف دارو می شوند.

درمان کجی آلت تناسلی به سمت چپ

درمان های غیر جراحی

از جمله درمان های غیر جراحی فیزیکی یا دارویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلاژناز

کلاژناز (زیافلکس)، آنزیمی است که در هنگام تزریق، پلاک ها را از بین می برد. این دارو در زمینه درمان بیماری پیرونی به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) رسیده و برای مردانی با انحنای آلت 30 درجه یا بیشتر به کار می رود.

اینترفرون آلفا (2b)

اینترفرون، پروتئینی به دست آمده از گلبول های سفید خون است که به عنوان داروی ضد سرطان و ضد ویروس تجویز می شود. این دارو در هنگام تزریق به بافت آلت، اندازه پلاک را کاهش داده، درد را تسکین بخشیده و انحنای آلت را کمتر می کند.

وراپامیل

وراپامیل یک داروی تزریقی است که به طور معمول برای درمان آنژین و فشار خون بالا استفاده می شود. از دیگر کاربرد های این دارو می توان به کاهش درد و انحنای آلت در مردان مبتلا به بیماری پیرونی نیز اشاره کرد.

وسایل کشش و مکش (وکیوم)

این ابزار ها به گونه ای طراحی شده اند که آلت تناسلی را به طور فیزیکی در یک حالت خاص کشیده و نگه دارند. امکان دارد، افراد به پوشیدن این ابزار ها در مدت معینی از روز نیاز داشته باشند.

فرایند های جراحی

در موارد زیر امکان دارد پزشک، جراحی اصلاح انحنای آلت را پیشنهاد دهد:

  • احساس درد در هنگام نعوظ یا رابطه جنسی
  • تجربه علائمی که با گذشت زمان بهبود نمی یابند.
  • عدم امکان برقراری رابطه جنسی به دلیل انحنای آلت

 

فرایند های جراحی متفاوتی جهت درمان انحنای ناشی از بیماری پیرونی استفاده می شوند. این موارد شامل پیوند زدن بافت از دیگر نواحی بدن به آلت تناسلی و حذف پلاک های شکل گرفته می شوند. در صورت ابتلای همزمان به بیماری پیرونی و اختلال نعوظ، پزشک می تواند استفاده از ایمپلنت آلت را پیشنهاد دهد.

جراحی کجی آلت

نتیجه گیری

داشتن انحنای خفیف آلت چندان غیر طبیعی نیست. با این حال، در صورت انحنای شدید آلت یا احساس درد در رابطه جنسی باید به پزشک مراجعه کرد. کجی آلت تناسلی به سمت چپ درمان های مختلف و وسیعی داشته که پزشک متناسب با نیاز ها، سبک زندگی و سلامت بیمار، در انتخاب بهترین گزینه درمانی به او کمک می کند.


دکتر محمد جباری متخصص ارولوژی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
4.2/5 - (136 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عسگر چهارشنبه ۳۱ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت شما دکتر عزیز چهل ساله هستم و متاهل چند وقته آلت من کمی به سمت پایین خم شده میخواستم راهنمایی کنید ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۱ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر