همانژیوم مجرای ادراری (پیشابراه)

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله پیشابراه، علائم، نحوه تشخیص و موارد دیگری که مربوط به آن می شوند را توضیح خواهیم داد.

پیشابراه چیست

پیشابراه، مجرایی است که ادرار را از مثانه به خارج از بدن منتقل می کند و توسط اسفنکتر بسته نگه داشته می شود. اسفنکتر، ساختاری عضلانی است که ادرار را در مثانه نگه می دارد تا زمانی که با اراده فرد تخلیه شود. همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه یک بیماری نادر است.

علائم پیشابراه

علائم آن شامل ادرار خونی و یا خروج ترشحات خونی از پیشابراه می باشد و گاهی با علائم انسدادی ادرار مثل کاهش فشار ادرار و باریک شدن قطر ادرار بروز می کند.

همانژیوم پیشابراه

 

تشخیص پیشابراه

همانژیوم ها می توانند یک یا چند عدد باشند. سوراخ خروج ادرار (مئاتوس) یک محل شایع برای بروز همانژیوم می باشد. تشخیص همانژیوم مجرای ادراری یا پیشابراه بوسیله سیستوسکوپی و دیدن مستقیم ضایعه می باشد.

پیشابراه در مردان

 مشخصات پیشابراه در مردان، کاملاً با پیشابراه زنان متفاوت است. پیشابراه مردان، حدود 18 تا 20 سانتی متر طول دارد و پیش از تخلیه، از طول آلت تناسلی عبور می کند. در هنگام خروج ادرار از مثانه، پیشابراه از غده پروستات عبور می کند و مجاری منی از هر دو بیضه وارد پیشابراه می شوند و آن را به مسیری برای عبور مایع منی و نیز تخلیه ادرار تبدیل می کنند. پیشابراه مردانه می تواند به سه بخش تقسیم شود که عبارتند از: پیشابراه پروستاتیک (بالاترین قسمت پروستات)، بخش غشایی پیشابراه (بخش داخلی اسفنکتر مجرای ادراری) و بخش اسفنجی پیشابراه (پایین ترین و طولانی ترین بخش آلت تناسلی). بخش های دیگری نیز وجود دارند که که شامل پیشابراه پره پروستاتیک (در گردن مثانه)،  فوسا ناویکولاریس، مجرای ادراری پندلوس و بولبوس و تمام زیر مجموعه های پیشابراه اسفنجی می شوند. علاوه بر این، پیشابراه مردانه به دو ناحیه خلفی (مجراهای پروستاتیک و غشایی) و قُدامی (پیشابراه غشایی) تقسیم می شود.

پیشابراه در زنان

پیشابراه زنانه، در دیواره واژن جای گرفته است و دهانه آن بین دو لبه ی واژن قرار دارد. پیشابراه زنانه، از پیشابراه مردانه بسیار کوچکتر است و از گردن مثانه شروع می شود و پس از عبور از اسفنکتر، به خارج از بدن باز می شود. پیشابراه می تواند دچار مشکلات مختلفی شود. در هیپوسپادیاس که نوعی نقص مادرزادی است، پیشابراه در قسمت زیر آلت تناسلی باز می شود. هم پیشابراه مردانه و هم پیشابراه زنانه در معرض اورتریت (التهاب پیشابراه) قرار دارند که اغلب بر اثر عفونت ایجاد می شود. همچنین، افراد ممکن است دچار تنگی مجرای ادراری یا باریک شدن پیشابراه شوند که می تواند ناشی از اختلالات مربوط به رشد، التهاب، عفونت و یا ضربه باشد.

درمان سوزاک

سرطان پیشابراه

 سرطان پیشابراه، شرایط نادری است که در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد؛ با سابقه ی سرطان مثانه در خانواده و نیز شرایط مرتبط با التهاب مزمن پیشابراه (مانند عفونت مکرر مجرای ادراری)، احتمال ابتلا به این سرطان بیشتر می شود. علائم معمول التهاب یا عفونت شامل مشکل در ادرار کردن، تکرر ادرار، دیسوریا (درد به هنگام ادرار) و خونریزی یا ترشح از دهانه مجرای ادراری می شوند. همچنین، شرایط مبهمی به نام “سندرم مجرای ادراری” زمانی تشخیص داده می شود که علائم عفونت مجرای ادراری وجود داشته باشد، ولی عفونت قابل اثبات نباشد.

درمان زخم پیشابراه

همانژیوم های پیشابراه همیشه خوش خیم بوده و درمان آن به اندازه و محل دقیق آن بستگی دارد. همانژیوم ها در صورتی که بدون علامت باشند نیازی به درمان نداشته و فقط بایستی تحت نظر باشند. همانژیوم های کوچک تر را می توان با لیزر درمان کرد. لیزرهایی که بدین منظور استفاده می شوند شامل آرگون، KTP، و Nd:YAG می باشد. برای همانژیوم های بزرگ تر درمان به روش جراحی و برداشتن ضایعه و ترمیم پیشابراه شیوه مناسب تری است.


دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

 دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (11 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ali پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    باسلام.آلتم درحال نعظ15سانتیمتروکلفتیش هم 14سانتیمتر هست.خیلی خیلی دوست دارم هم 4-5سانتیمتر درازتر بشه و 2-3 سانت هم کلفت تر.البته دایمی باشه و تاحده امکان غمل جراحی نباشه.اگه میشه ژل تزریق کرد یا با قرص کاریش کرد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      راهی برای این کار وجود ندارد
  • تصویر کاربر شهری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    با سلام.همسر بنده قبل از ازدواج اظهار داشت که به بیماری واریکوسل مبتلا است. بعدا متوجه شدم که طول الت ایشان در حالت عادی یک یا دو سانت و در حالت نعوذ بین نه تا ده سانت است. با توجه با اینکه فعلا قصد بچه دار شدن نداریم و در کل آیا مشکلی در بچه دار شدن وجود دارد؟لطفا اگر امکانش هست جواب را به ایمیلم هم بفرستید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      این سایز برای بچه دار شدن مشکلی ایجاد نمی کند اما در مورد واریکوسل بایستی آزمایش اسپرم انجام دهند
  • تصویر کاربر بنيامين جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلا م جناب دكتر من الان 21سالمه و اندازه الت تناسليم12 سانته سال ديگه هم ميخوام ازدواج كنم.از اين مسعله بسار رنج ميبرم(كوچك بودن الت تناسليم)تورو خدا يه راه هلي پيش پام بذارين
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام
      سایز آلت شما نرمال هست. بهتره بدانید هیچ دارویی روی افزایش سایز آلت تاثیر ندارد ضمن اینکه راه مطلوب و رضایت بخش و قطعی و همچنین بدون عارضه ای برای افزایش سایز آلت وجود ندارد روش های کششی مثل وکیوم و روش های جراحی وجود دارند اما هر کدام معایب و بعضا عوارضی دارند و در نهایت رضایت فرد را جلب نمی کنند. لذا این روش ها برا ی افرادی که سایز نرمالی دارند توصیه نمی شود
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر