نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

1.1% مردم بینسن 15 تا 49 سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت 2004).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

84100

استفاده از سرنگ مشترک

0.8

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

0.30.8

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

0.040.1

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

0.280.33

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

0.030.09

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

0.0050.02

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

0.0030.008

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

0.0060.02

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا 12 سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

1- عفونت اولیه

این مرحله در 40% تا 90% بیماران رخ می دهد. علائم 2 تا 4 هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت 14 روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

2- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود 10 سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

3- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی 2 تا3 سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: 60تا 70 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار 10 تا 11 سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: 10 تا 20 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از 5 سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: 5 تا 15 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از 15 سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، 6 هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربرAryana چهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 7 ساعت پیش) مشاهده پرسش
    ویروس ایدز حتما باید دخول انجام شود که سرایت کند و یا در حالت تماس سطحی( مالش در ناحیه تناسلی) با توجه به وجود ویروس در پیش منی آقایان آیا باز احتمال ابتلا وجود دارد؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد جباریچهارشنبه ۱۴ خرداد ۹۹( 7 ساعت پیش)

      سلام

      اگر زخمی روی بدن نباشد از این طریق منتقل نمی شود

  • تصویر کاربرآیدا جمعه ۹ خرداد ۹۹( 4 روز پیش) مشاهده پرسش
    من از ۱۵سالگی روابط جنسی زیادی داشتم ک همه بدون کاندوم بوده الآن ۲۴سالمه و تو سال ۹۸ چند تا رابطه اواخر تیر داشتم و آخر دی هم با یک نفر چند باری رابطه داشتم شنبه ۳خرداد سال ۹۹ رفتم مرکز مشاوره های رفتاری و تست دادم و جواب منفی بود ولی هنوز به شدت استرس دارم چون ک از آخرین رابطم همش ۴ماه گذاشته و دکترا میگن حداقل باید ۶ماه بگذره ک جواب تست قطعی باشه
    به نظرتون من الآن باید چیکار کنم؟؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد جباریجمعه ۹ خرداد ۹۹( 4 روز پیش)

      سلام

      الان که بایستی سکس نداشته باشید و صبر کنید تا 6 ماه از آخرین سکس تان بگذرد و تست دهید البته اگر تست های اولیه منفی باشد خیلی خیلی بعیده که 6 ماه بعد مثبت بشه

  • تصویر کاربرAli سه شنبه ۶ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر ، الت خانمي را تحريك كردم كه پريود بودن و و جلوي دست من اغشته به خون ايشان شد از طرفي پشت دست من زخم قديمي بود كه دو روز ازش ميگذشت و بسته شده بود . نميدونم خون به زخم خورد يا خير ، به نظر شما من ازمايش بدم HIV
    1. تصویر کاربردکتر محمد جباریسه شنبه ۶ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام

      احتمالش بی نهایت کم است ولی احتیاطا آزمایش بدهید

    2. تصویر کاربرAliدوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)
      منظورتون بی‌نهایت کم است اقای دکتر ؟
    3. تصویر کاربردکتر محمد جباریسه شنبه ۶ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)

      بله‌بی‌نهایت کمه

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربرکورش شنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    حدود دوسال پیش خدمتتان مراجعه کردم. یک خال گوشتی یا زگیل بسیار کوچک در ناحیه اندام تناسلی داشتم که بعد از معاینه فرمودید به احتمال بسیار زیاد زگیل تناسلی نیست. و یک محلول نوشتید که داروخانه درست کرد و مدتی به این ناحیه میزدم و زگیل خیلی کوچکتر شد. منتها بعد از این مدت دوسال دوباره در همان قسمت در آمده و کمی بزرگتر شده. ایا احتمال زگیل تناسلی هست و با لیزر باید اقدام به برداشتن آن کنم ؟
    1. تصویر کاربردکتر محمد جباریشنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    2. تصویر کاربردکتر محمد جباریشنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

    3. تصویر کاربرکورششنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)
      عکس ارسال شد
    4. تصویر کاربرکورششنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)
      عکس ارسال شد
    5. تصویر کاربرکورششنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)
      عکس ارسال نمیشود
    6. تصویر کاربردکتر محمد جباریشنبه ۳ خرداد ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام

      زگیل نیست لیزر کنید تا برای همیشه از بین بره

    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربرسهیلا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من باکره م اما یک ماه بعد از رابطه سطحی عفونت و خارش گرفتم با سرکه شستم و فرداش ناحیه من ریخت بیرون.
    دکترهای اینجا زگیل و تتبخال پاپول و عفونت قارچی تشخیص دادند .
    طبق عکس شما به من گفتید وسبیلاتور پاپیلوماتوز هست .
    تعداشون تو این 4 ماه کمتر شده .
    گاهی انگار سوزن تو ناحیه من فشار میدن یا انگار چیزی نیش میزنه من و .

    ممکنه وسبیلاتور پاپیلوماتوز و وستیبولیت وولوار رو با هم گرفته باشم ؟این عکس مربوط به اول بیماری هستتشخیص شما چیه آقای دکتر
    واقعا فشار روحی دارم .
    1. تصویر کاربرسهیلاسه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۹( 3 هفته پیش)
      سلام اقای دکتر من چند روزه از طریق ربات تلگرام سوال پرسیدم متاسفانه جوابی نگرفتم . ممنون میشم یک دکتر مورد تایید خودتون در یزد به من معرفی کنید
    2. تصویر کاربردکتر محمد جباریپنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 2 هفته پیش)

      سلام

      وستیبولار ‌پاپیلوماتوز هست ولی میتونه روش وستیبولیت هم سوار بشه

    3. تصویر کاربرسهیلاپنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 2 هفته پیش)
      سلام ممنونم آقای دکتر .این دایره های داخل دهانه واژن من چی هستند؟ نگران کننده ن و حتی شکلشون آزار دهنده س و وقتی پریودم و دهانه بازه مشخص میشن .شما خانم ها رو معاینه و درمان میکنید ؟
    4. تصویر کاربردکتر محمد جباریپنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۹( 2 هفته پیش)

      سلام این ها مخاط طبیعی واژن هستند و مشکلی ندارند

      داخل واژن رو‌معاینه نمی کنم

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم
پرسش از دکتر