نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

۱٫۱% مردم بینسن ۱۵ تا ۴۹ سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت ۲۰۰۴).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

۸۴۱۰۰

استفاده از سرنگ مشترک

۰.۸

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

۰.۳۰.۸

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

۰.۰۴۰.۱

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

۰.۲۸۰.۳۳

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

۰.۰۳۰.۰۹

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

۰.۰۰۵۰.۰۲

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۳۰.۰۰۸

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۶۰.۰۲

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

بخوانید  نشانه ها و علل ناتوانی جنسی

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا ۱۲ سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

۱- عفونت اولیه

این مرحله در ۴۰% تا ۹۰% بیماران رخ می دهد. علائم ۲ تا ۴ هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت ۱۴ روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

۲- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود ۱۰ سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

۳- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی ۲ تا۳ سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: ۶۰تا ۷۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار ۱۰ تا ۱۱ سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از ۵ سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: ۵ تا ۱۵ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از ۱۵ سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.
بخوانید  نشانه های انزال تاخیری

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، ۶ هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

ایدز و HIV
3 (60%) 6 رای

سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل


ثبت سوال جدید

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۳۰( 4 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام من ازمایش ایدز دادم ولی گفتن ک مشکوکن و نهفته هست باید دوباره برم ازمایش بدم.این یعنی چی یعنی من مبتلا هستم؟دارم از استرس میمیرم
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۳۰( 4 روز پیش)

      سلام

      نه اینطور نیست حتی خیلی از افرادی که حتی مثبت می شوند بایستی آزمایش دیگری دهند که تائید کننده هست چون خیلی اوقات به اشتباه مشکوک یا مثبت می شود و این امر شایع هست.

  • تصویر کاربر سامان شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۰۹:۴۱( 4 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلامی اقای دکتر من ردی کلاهک التم چنتا لکه بزرگ زیر پوستی هست علایم هیچ یک از بیماریهای جنسیو ندارم فک کتم در اثر تحریک شدن اون لکه ها ایجاد شدن میشه کمکم کنید بکید چ درمانی چ پمادی بزنم بهش ک درس شه دوسالی هست ک اینجورییه و این ک ی سوال دیکه داشتم دکتر من چند هفته پیش رفتم سلمونی بد ارایشگره از تیغی ک استفاده کرده بود برای منم استفاده کرد بریده شد پیشونیم میخام بپرسم ویروس ایدز چند دقیقه تو محیط ازاد زنده میمونه حدود ده دقیقه گذشته بود از استفاده ی قبلیش خواهشن جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ۰۹:۴۱( 4 روز پیش)

      سلام

      برای لکهها کاری نمیشه کرد. در مورد تیغ هم اگر خونی نیامده باشد مشکلی ایجاد نمی کند.

  • تصویر کاربر احمدصادقي سه شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۳۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    بإسلام
    دكتر جان من ٣٢ سالمه تا حالا رابطه اي جنسي نداشتم من هشت سال پيش عمل واريكوسل داشتم الان دوماهه شبها چندين بار درخواب التم نيمه راست ميشه ونعوظ ناقص دارم الان يك هفته هست شديدا كمر درد دارم وچند روزه بيضه چپ م درد ميكنه شديد احساس ميكنم ناتواني جنسي دارم وبراي ازدواجم اقدام كردم خيلي سرد با دخترا برخورد دارم اصلا احساس ميكنم حس وشهوتي كلا ندارم خواهش ميكنم صميمانه كمكم كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ۱۲:۳۸( 1 هفته پیش)

      سلام

      توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک ارولوژیست مراجعه کنید

  • تصویر کاربر افسانه دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۰:۲۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    پدر من 62 ساله هستن حدودا 7 سال قبل عمل قلب باز انجام دادن بعد از عمل دچار ناتوانی جنسی شده اند آیا درمانی برای ناتوانی جنسی پدرم وجوو دارد ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ۱۰:۲۹( 1 هفته پیش)

      سلام توصیه می کنم برای معاینه و در صورت نیاز انجام بررسی لازم حضورا به پزشک مراجعه کنید

  • تصویر کاربر حمیدطالب یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ ۰۹:۴۳( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر من نه ماهه دچار تبخال تناسلی شدم ومدام با علایمی مثل مورمور مغز وتب ولرز ونبض شدید شقیقه آزارم میدهد و چندین پزشک مراجعه کردم وباتجویز آسیکلوویر تاثیری نداشته لطفاً انتظار داروی موثرتری یا اقدام بهتری دارم بذل عنایت بفرمایید،،،،درضمن آیا عمل کرایو درمورد تبخال تناسلی کاربرد موثرتری دارد??
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ ۰۹:۴۳( 1 هفته پیش)

      سلام

      به نظر من علائم تان ربطی به تبخال تناسلی ندارد. کرایو جایگاهی در درمان تبخال تناسلی ندارد

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

طراحی سایت پزشکی با همیارسیستم
پرسش از دکتر