نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

۱٫۱% مردم بینسن ۱۵ تا ۴۹ سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت ۲۰۰۴).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

۸۴۱۰۰

استفاده از سرنگ مشترک

۰.۸

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

۰.۳۰.۸

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

۰.۰۴۰.۱

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

۰.۲۸۰.۳۳

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

۰.۰۳۰.۰۹

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

۰.۰۰۵۰.۰۲

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۳۰.۰۰۸

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

۰.۰۰۶۰.۰۲

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا ۱۲ سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

۱- عفونت اولیه

این مرحله در ۴۰% تا ۹۰% بیماران رخ می دهد. علائم ۲ تا ۴ هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت ۱۴ روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

۲- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود ۱۰ سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

۳- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی ۲ تا۳ سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: ۶۰تا ۷۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار ۱۰ تا ۱۱ سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: ۱۰ تا ۲۰ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از ۵ سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: ۵ تا ۱۵ درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از ۱۵ سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، ۶ هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 5 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام مجدد فقط میخوام بدونم آیا دارویی یا اسپری وجود دارد که جلوی نعوظ را بگیردتا دچار نعوظ ناخودآگاه نشوم اگر وجود دارد حتما بفرمایید البته عوارضش رو هم اگه میشه ذکر کنید...
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۰ آذر ۹۸( 5 روز پیش)

      سلام

      دارویی بی ضرر وجود ندارد دارو ها می توانند میل و توان را از بین ببرند و عقیم کنند

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۸ آذر ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام٫اقای دکتر هیچ درمان قطعی برای تبخال وجود نداره؟اصلا دنبال این‌ موضوع هستند که براش درمان پیدا کنن؟ و اینکه مصرف مداوم اسیکلوویر جلوگیری میکنه از عود این بیماری؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۸ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام

      اقای دکتر هیچ درمان قطعی برای تبخال وجود نداره؟..................................خیر

      اصلا دنبال این‌ موضوع هستند که براش درمان پیدا کنن؟................................بله

      و اینکه مصرف مداوم اسیکلوویر جلوگیری میکنه از عود این بیماری؟...............................معمولا بله

  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام
    با توجه به ازمایاشات که بنده انجام توی دوتا مرکز همه چی اسپرم ها مطلوب و منطقی هست ،اما با توجه به درک خود بنده احساس میکنم که میزان برش مایع منی در حد صفر هست بطوری که توی سالهای اولیه ازدواج این مشکل وجود نداشت و احساس خوبی از رابطه داشتم ولی در حال حاضر هیچ گونه لذتی از رابطه ندارم به من قرص های چون سمنکس و ایکس اید را پشنهاد دادن ،من واقعا سردر گمم نمیدونم چیکار کنم ،لطف میکنید یه مکمل تقویتی خوب به من معرفی کنید ممنون میشم .(سن 30)
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام

      پرش منی به حس و حال شما و اینکه ورزش کنید و شهوت بالایی در سکس داشته باشید ارتباط دارد و دارویی تاثیر ندارد

  • تصویر کاربر مرجان شنبه ۹ آذر ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من 26 ساله هستم و متاهل.سوزش داخل واژن دارم.و این سوزش معمولا بیشتر اوقات بعد از ادرار ایجاد میشه .علائم ظاهری واژنم تغییری نکرده مثل تورم و قرمزی که علائم عفونت قارچی داشته باشم.فقط سوزش داخل واژن دارم.با ترشحات سفید رنگ وه چسبیده به دیواره ی واژن .و یک ماه هم هست که پریود نشدم.به نظرتون دلیلش میتونه بیماری مقاربتی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)
      سلام
      بله می تونه به بیماری های مقاربتی مربوط باشه
      بهتره برای تشخیص دقیق توسط متخصص زنان معاینه شوید
    2. تصویر کاربر مرجان پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)
      اقای دکتر همسرم هم مدتیه احساس سرگیجه و سر درد و چشم درد داره .الان دو هفتست که میگذره و این علائم رو داره قدرت تکلمش رو ازدست داده .و دستو پاهاش بی حسه .میتونه راه بره ولی به سختی.فراموش کار شده و نمیتونه درست حرف بزنه و فکر کنه تمرکز نداره دکتر ازش سیتی اسکن مغذ کرفت و گفت خوبه .نوار مغزی هم گرفت و کفت که پشت گوشش التهابه و یک نوع عفونت ویروسی هست مثل انفلانزا که وارد بدنش شده از طریق حلق و پشت گوش و چشم ها و سر رو درگیر کرده.دوروزه که دارو مصرف میکنه و 3 تا امپول هیدروکورتیزون هم زده اما علائمش هیچ تغییری نکرده.اقای دکتر من خیلی نگرانم.این علائم ممکنه تاثیر ویروس ایدز باشه؟من باید چیکار کنم؟همسرم باید بره ام ار ای ؟خواهش میکنم راهنماییم کنی
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۹ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ارش دوشنبه ۴ آذر ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام و درود . ایا مصرف همزمان قرص پاورفیت و ایمیوننس برای درمان HPV مشکلی داره ؟
    اگر خیر بفرمایید طریقه مصرف چطور باشه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ آذر ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام بر آرش کمانگیر

      خیر مشکلی ندارد

      پاورفیت: صبح و ظهر تا 6 ماه

      ایمیونس : یک روز در میان برای 2 سال

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم