نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

1.1% مردم بینسن 15 تا 49 سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت 2004).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

84100

استفاده از سرنگ مشترک

0.8

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

0.30.8

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

0.040.1

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

0.280.33

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

0.030.09

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

0.0050.02

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

0.0030.008

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

0.0060.02

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا 12 سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

1- عفونت اولیه

این مرحله در 40% تا 90% بیماران رخ می دهد. علائم 2 تا 4 هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت 14 روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

2- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود 10 سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

3- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی 2 تا3 سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: 60تا 70 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار 10 تا 11 سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: 10 تا 20 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از 5 سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: 5 تا 15 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از 15 سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، 6 هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام دستم زخم بود خون میمد دستگیره در خونی بود دستم که زخم بود مالید روی دستگیره که خونی بود خون دستگیره مال 10 ساعت قبل بود خون مال ی شخص دیگه بود احتمال ایدز هست
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱۶ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام
      خیر احتمال درگیری به ایدز نیست

  • تصویر کاربر Raminfaramarzpour سه شنبه ۱۳ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 55 مشاهده پرسش
    لطفا ادامه سوال خود را وارد نمایید.
    در صورت اتمام سوال، دکمه مرحله بعد ⏪ را فشار دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۳ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام
      سوالی نفرستادی

  • تصویر کاربر حسینm چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقای دکتر جباری
    سوال،بنده متاهل هستم 25سالمه
    خواستم به آقای دکتر عرض کنم که بنده از قبل متاهلی،و تا به الان که سه سال از متاهلیم میگذرد
    مشکل زود انزالی را دارم حدود ده الی بیست ثانیه ارضا میشوم و بعضی وقتی آلت تناسلیم بطور منظم عادی شق نمیشود یکمی ضعیف عمل میکند ،والبته بعد ارضا شدن سریع می‌خوابدو هم آلت لمس بدن داشته باشد ارضا انجام می شود . لطفا برای درمان قطعی از این مشکل
    زود انزالی را دستور بدین ممنون میشم باتشکر...،
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام
      درمان قطعی نیاز به سکس تراپی و انجام تمرینات لازم و زوج درمانی دارد لذا توصیه می کنم در این خصوص از دکتر علی شیخ الاسلامی سکسکولوژیست مشاوره بگیرید. ولی برای درمان موقت قرص داپوکستین 30 تا 60 میلی 1 تا 3 ساعت قبل از رابطه میتونه کمک کننده باشد

  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    با سلام من همون خانمی هستم که سوال پرسیدم در سایت که 12 یا 15 شهریور سال 98 رابطه پر خطر داشتم و 15اسفند 98 ازمایش hivدادم منفی بود .اقای دکتر ایا این ازمایش شامل 6 ماه نمیشه .یعنی ممکنه من مبتلا باشم .فاصله این چند ماه 6 ماه هست یعنی باز جای نگرانی هست .خواهشا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام
      خیر جای نگرانی نیست و نیازی به تکرار ست نیست. نگران نباشید.

    2. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۳۰ مهر ۹۹( 2 ماه پیش)

      سلام
      خیر جای نگرانی نیست و نیازی به تکرار تست نیست. نگران نباشید.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مازیار دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من همون جوون 20 سالم که در مورد hpv چند مورد سوال پرسیدم الان حدود 5 ماهی میشه از رابطه بدون کاندوم میگذره و من حدود 4 ماه که کیپ شدن گوش بینی و گلو رنجم میده بعد از 45 روز از رابطه آزمایش دادم که منفی بود ولی آقای دکتر همچنان استرس دارم میخوام دوباره آزمایش بدم ولی نظر شما خیلی برام مهمه آیا این گلو درد طولانی مدت ربطی داره کنار متخصص گلو چندبار رفتم گفتن چیزی نیست شاید از معده یا آلرژی ولی من تا حالا اینور نشده بود آقای دکتر دستم که زخم میشه حتی کوچکترین زخم 1ماه طول میکشه تا خوب بشه برا همین خیلی حساس شدم .گلوم اوایل خلط سفید زیاد داشت بزاق دهانم خیلی بود اما الان کمتر شده در حدی حساس گلویم که با یک غذای روغن دار خلط دار میشود
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۹( 4 ماه پیش)

      سلام
      این علائم هیچ ارتباطی با HPV ندارد خیال تان راحت باشد

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم
پرسش از دکتر