نمایش منوی کناری

ایدز و HIV

ایدز یا بیماری نقص ایمنی اکتسابی شدیدترین ترین تظاهر عفونت ناشی از ابتلاء به ویروس HIV می باشد. ایدز عبارتست از بروز عفونت های فرصت طلب جدی، سرطان ها، یا دیگر حالات تهدیدکننده زندگی به دلیل ابتلاء به عفونت HIV می باشد.

1.1% مردم بینسن 15 تا 49 سال در سرتاسر زندگی به غفونت HIV مبتلا هستند.

سه روش اصلی انتقال HIV عبارتند از: مقاربت محفاظت نشده (بدون کانوم)، تماس با خون آلوده، و انتقال از مادر به فرزند. تماس مستقیم با خون آلوده، مثل استفاده مشترک از سرنگ، مؤثرترین راه انتقال است. بطور کلی در سراسر دنیا، تماس جنسی بدون محفافظت (بدون کاندوم) بین مرد و زن روش غالب انتقال HIV می باشد (سازمان جهانی بهداشت 2004).

خطر عفونت HIV ناشی از رفتارهای جنسی در مقایسه با در معرض خون آلوده قرار گرفتن

راه های انتقال ایدز

روش/نوع انتقال

میانگین/محدوده (%)خطر عفونت

تزریق خون آلوده

84100

استفاده از سرنگ مشترک

0.8

فرد مفعول در نزدیکی مقعدی

0.30.8

فرد فاعل در نزدیکی مقعدی

0.040.1

کارکنان بهداشتی که سوزن آلوده در دستشان فرو می رود

0.280.33

فرد فاعل در نزدیکی واژینال

0.030.09

فرد مفعول در نزدیکی واژینال

0.0050.02

فرد فاعل در تماس جنسی دهانی

0.0030.008

فرد مفعول در تماس جنسی دهانی

0.0060.02

احتمال ابتلا به HIV در تماس جنسی، در افراد مفعول مقاربت مقعدی و همچنین در افرادی که زخم ناحیه تناسلی دارند یا سابقه زخم تناسلی دارند بیشتر می باشد.

وجود عفونت های مقاربتی عامل خطر بزرگی برای وجود عفونت HIV همزمان می باشد.

در مردان ختنه شده نسبت به آن هایی که ختنه نشده اند خطر ابتلا به HIV کمتر است.

سیر طبیعی عفونت HIV

در صورت عدم درمان، سیر طبیعی عفونت HIV 8 تا 12 سال طول می کشد و سه مرحله دارد:

1- عفونت اولیه

این مرحله در 40% تا 90% بیماران رخ می دهد. علائم 2 تا 4 هفته بعد از ابتلا به عفونت بروز می کند این علائم غیر اختصاصی است و همانند یک بیماری حاد تب دار است و معمولا ظرف مدت 14 روز بدون درمان و به خودی خود بهبود می یابد.

2- عفونت مزمن بدون علامت

این مرحله که حدود 10 سال به طول می انجامد دوره نهفته بیماری بوده که بیمار طی این مدت بدون علامت می باشد.

3- ایدز آشکار

مرحله نهایی و پیشرفته بیماری می باشد که ممکن است با عفونت های فرصت طلب و بدخیمی ها و انواع سرطان همراه باشد. بدون درمان، معمولا طی 2 تا3 سال منجر به مرگ می شود.

سیر بالینی عفونت HIV متغییر است و می تواند یکی از حالات زیر باشد:

  1. پیشرفت معمولی: 60تا 70 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت HIV تا بروز ایدز آشکار 10 تا 11 سال طول می کشد.
  2. پیشرفت سریع: 10 تا 20 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان)در کمتر از 5 سال فرد به ایدز مبتلا می شود.
  3. پیشرفت آهسته: 5 تا 15 درصد موارد را شامل شده و (بدون درمان) از زمان ابتلاء به عفونت و بروز ایدز آشکار بیش از 15 سال طول می کشد.
  4. عدم پیشرفت: یک درصد بیماران را تشکیل می دهد.

تشخیص ایدز

ایدز

تقریبا در همه بیماران آنتی بادی ضد ویروس ، 6 هفته بعد از ابتلا به عفونت قابل کشف هستند. تست تشخیص یک فرآیند دو مرحله ای است. نمونه های مثبت اولیه با استفاده از روش غربالگری به خاطر حذف خطای آزمایشگاهی تکرار شده، و پس از آن با استفاده از روش ELISA می شود که آیا آنتی بادی تشخیص داده شده بر علیه HIV می باشد یا خیر؟ در صورت مثبت شدن  ELISA، تست وسترن بلات انجام می شود که اگر این تست مثبت شد فرد مبتلا به عفونت HIV می باشد. تست وسترن بلات منفی نشان می دهد که یا تست ELISA مثبت کاذب یا یک عفونت حاد می باشد.پ

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی


سوال پزشکی دارید ؟!؟


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل


 برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 3 روز پیش) مشاهده پرسش
    با سلام. خدمت جناب دکتر
    من سی و دو ساله هستم. سه سال هست که ازدواج کردم.بنده از موقعی که یادم میاد یه دونه هایی روی آلت و زیر کلاهک آن داشتم و هیچ وقت احساس نمیکردم که مشکلی داشته باشند. این دونه ها هیچ وقت خارش یا درد یا رشد نکرده اند. چند روزی هست که بعد از متوجه شدن و صحبتهای همسرم کمی نگران شدم. آقای دکتر بنظرتون زگیل تناسلی هستند یا نه؟ عادی هستند یا خطر دارد. ضمنا من هیچ رابطه خارج از زندگی زناشویی نداشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 3 روز پیش)

      سلام در صورت صلاحدید عکس واضح بفرستید تا بتوانم کمک تان کنم.

  • تصویر کاربر علیر سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب و ارادت
    اول ...چون ایمیل نداشتم مجبور شدم ایمیل فیک بنویسم ..
    جناب دکتر من 48 ساله هستم سال پیش به دکتر مراجعه کردم متوجه شدم چربی و قند بالایی دارم خلاصه با گرفتن رژیم کنترل شد حتی به قدری که زیر اندازه مجاز در کل الان صبحا یک قرص قند و شبها یک قرص قند بعلاوه یه دونه اتروواستادین 10 میخورم اسم قرص قندم زیپ میت 50٫1000 هستش ‌. در کل اون زمان متوجه شدم که دیگه الاتم نعوذ پیدا نمیکنه پیش دکتر رفتم گفتند قرصهای ویتامینی بخور چون ویتامین بدنتون کمه .که قرص ویتامین هم دادند . در نهایت الان یک سالی هستش که الاتم اصلا بلند نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 4 روز پیش)

      سلام دیابت بیماری است که بویژه اگر خوب کنترل نشود بتدریج باعث کاهش عملکرد صحیح بافت ها و اعضای بدن می شود از جمله آلت تناسلی و بروز اختلال در نعوظ و سفت شدن آلت و در نهایت کم توانی یا ناتوانی جنسی. لذا در افراد دیابتی برای حفظ عملکرد مناسب جنسی  موارد زیر توصیه می شود: کنترل دقیق قند خون بطوریکه قند 3 ماه گذشته یا همان HbA1C کمتر از 7 باشد. ورزش های هوازی منظم و روزانه بویژه پیاده روی و در صورت امکان کمی هم دویدن رژیم مناسب زیر نظر متخصص تغذیه داشتن وزن مناسب مصرف داروهایی که جریان خون آلت را افزایش می دهند. من نصف قرص تادالافیل 10 میلی را عصر روزهای فرد (یکشنبه، سه شنبه، پنجشنبه) توصیه می کنم.

  • تصویر کاربر Mohammad جمعه ۱ فروردین ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلاج ببخشید من چند روز پیش دست به عمل خود ارضایی زدم و اب منی روی دستم ریختم بعدش رفتم دستم را شستم ولی خوب نشستم بعد از اون به فامیلم که از من میوه میخواست با همان دستی که خودارضایی کردم و اب منی روی دست ریخته شده بود به او میوه دادم و او ان را با همان پوست میوه خورد ایا بیماری به منتقل میشود؟ البته دستم را با اب شستم ولی نمیدانم روی دستم اثراتی از منی بوده یانه خبر ندارم. لطفا جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام
      البته باید بهداشت را رعایت می کردید ولی معمولا مشکلی پیش نمیاد

  • تصویر کاربر سامان جمعه ۱ فروردین ۹۹( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر متشکرم از پاسخگوییتون.
    من 20 سالمه و اندازه ی آلت تناسلیم درحالت نعوظ 14 سانت و با قطر خوبه.البته میدونم که سایز نرمالیه ومشکلی برای ارتباط ندارم ولی ب شدت اعتمادب نفسم رو پایین آورده واحساس خیلی بدی دارم تا جایی که اصلا دوس ندارم در مورد مسائل جنسی صحبت کنم چه برسه به برقراری ارتباط..
    خواستم چندتا سوال بپرسم از شما ک اگه لطف کنید پاسخ بدید
    1_آیا همچنان روشی مطمئن برای افزایش طول آلت پیدا نشده؟؟
    2_باتوجه ب اینکه خودم با لمس کردن متوجه میشم ک مقداری از آلتم داخل ناحیه چربی قرار داره و با دست میشه لمسش کرد چه روشی برای بیرون اومدنش وجود داره؟البته من چااق نیستم..
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۱ فروردین ۹۹( 1 هفته پیش)

      سلام
      آقای دکتر متشکرم از پاسخگوییتون.
      من 20 سالمه و اندازه ی آلت تناسلیم درحالت نعوظ 14 سانت و با قطر خوبه.البته میدونم که سایز نرمالیه ومشکلی برای ارتباط ندارم ولی ب شدت اعتمادب نفسم رو پایین آورده واحساس خیلی بدی دارم تا جایی که اصلا دوس ندارم در مورد مسائل جنسی صحبت کنم چه برسه به برقراری ارتباط..
      خواستم چندتا سوال بپرسم از شما ک اگه لطف کنید پاسخ بدید
      1_آیا همچنان روشی مطمئن برای افزایش طول آلت پیدا نشده؟؟..................................خیر
      2_باتوجه ب اینکه خودم با لمس کردن متوجه میشم ک مقداری از آلتم داخل ناحیه چربی قرار داره و با دست میشه لمسش کرد چه روشی برای بیرون اومدنش وجود داره؟البته من چااق نیستم............................اگر چاق نیستید به نظر نمیرسه با جراحی بشه چیزی به سایز آلت تان اضافه کرد بعبارتی بعیده آنقدر آلت نهفته داشته باشید که با جراحی بشه یرون کشیدش.

  • تصویر کاربر roooz یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۹ماهه باردارم و اچ پی وی نوع ۶.۵۲ .۵۶.۶۲ دارم و الان هم ناحیه تناسلیم زگیل داره بنظرتون ممکنه زایمان طبیعی داشته باشم و به نوزاد منتقل نشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام

      احتمال ابتلا به بچه در زایمان طبیعی هست و توصیه می کنم سزارین شوید

درحال دریافت اطلاعات

آدرس مطب

شرکت طراحی سایت پزشکی و سئو همیار سیستم