راه های درمان اسپرماتوسل

در این مقاله مطالعه می کنید:

اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد مگر اینکه باعث ایجاد درد یا عارضه ای شود. برای درد می توان از مسکن های معمولی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد.

در قسمت قبل در رابطه با نشانه ها ، علل و تشخیص اسپرماتوسل صحبت شد. در ادامه به درمان اسپرماتوسل پرداخته می شود. درمان جراحی اسپرماتوسل بصورت سرپایی و تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی از کمر بوده و بیمار عصر روز عمل مرخص می شود. جراحی بصورت برش کوچکی بر روی کیسه بیضه و سپس جدا کردن اسپرماتوسل از اپیدیدیم می باشد. توصیه هایی که بعد از جراحی می شود شامل:

  • استفاده از کمپرس یخ به مدت 2 تا 3 روز اول بعد از جراحی برای جلوگیری از تورم
  • استفاده از مسکن های خوراکی برای 2 تا 3 روز بعد از عمل
  • مراجعه به مطب 2 هفته بعد از عمل برای پیگیری

عوارض احتمالی ناشی از برداشتن اسپرماتوسل به روش جراحی عبارتست از: ناباروری ناشی از آسیب احتمالی به اپیدیدیم یا لوله انتقال اسپرم (لوله واز). همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد حتی بعد از جراحی.

توده در بیضه

 

 تخلیه اسپرماتوسل با سوزن (با یا بدون اسکلروتراپی)

روش دیگر درمانی که بندرت بکار می رود تخلیه اسپرماتوسل ( توده بیضه )  توسط سرنگ و از طریق پوست می باشد که گاهی با اسکلروتراپی همراه هست. در این روش سوزن متصل به سرنگ را از طریق پوست کیسه بیضه به داخل اسپرماتوسل وارد کرده و مایع داخل آن کشیده می شود. در صورت عود اسپرماتوسل، ممکن است نیاز به تخلیه مجدد مایع توسط سرنگ و سپس تزریق یک ماده شیمیایی التهاب دهنده به داخل کیسه اسپرماتوسل باشد که به آن اسکلروتراپی می گویند. این ماده ملتهب کننده باعث می شود تا دیواره کیسه اسپرماتوسل ملتهب شده و به یکدیگر بچسبد و احتمال عود را کم کند.

از عوارض احتمالی اسکلروتراپی آسیب اپیدیدیم هست. همچنین احتمال عود اسپرماتوسل نیز وجود دارد. اسکلروتراپی فقط در مردانی که از سن باروری شان گذشته و قصد بارروری در آینده را ندارند توصیه می شود.

 پیشگیری از اسپرماوسل

اگرچه راهی برای پیشگیری از بروز اسپرماوسل وجود ندارد ولی مهم هست بدانید که با معاینه ماهیانه کیسه ی بیضه توسط خودتان به تشخیص زودهنگام هرگونه تغییری در کیسه بیضه مانند توده ها کمک خواهید کرد. هرگونه توده ی جدیدی در بیضه نیاز به ارزیابی سریع توسط پزشک دارد.

پزشک می تواند به شما آموزش دهد تا چطور بیضه های خود را معاینه و تشخیص زودهنگام هر توده ای در بیضه را بهبود ببخشید.

 معاینه بیضه

زمان مناسب برای معاینه بیضه های تان در هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن با آب گرم یا بلافاصله بعد از آن هست. گرمای ناشی از آب باعث شل شدن کیسه ی بیضه شده و تشخیص هرگونه یافته ی غیر معمول را آسان تر می سازد. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

☑ در مقابل آینه بایستید. به هر گونه برآمدگی و تورمی بر روی پوست کیسه بیضه دقت کنید

☑ هر کدام از بیضه ها را با هر دو دست خود معاینه کنید. انگشت سبابه و میانی را زیر بیضه و انگشت شست را بر روی بیضه قرار دهید.

☑ بصورت نرم و بدون هر گونه فشاری بیضه را بین شست ها و انگشتان بچرخانید. به یاد داشته باشید بیضه ها معمولا صاف، بیضوی شکل و تا حدودی سفت هستند. کمی بزرگ تر بودن اندازه یکی از بیضه ها از بیضه دیگر و نیز کمی هم سطح نبودن آن ها طبیعی محسوب می شود. همچنین، طناب بیضه از پشت بیضه (سمت اپیدیدیم) به سمت بالا حرکت می کند و بخشی طبیعی از محتویات کیسه بیضه به حساب می آید.

معاینه بیضه

 

معاینه منظم بیضه ها توسط خودتان یک عادت مهم بهداشتی است. اما این کار جایگزین معاینه توسط پزشک نمی شود. پزشک بصورت معمول بیضه های شما را در هر زمانی که شما معاینه بالینی شوید چک خواهد کرد.

 

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (19 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر vahid یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 189 مشاهده پرسش
    سلام
    میخواستم بدونم هزینه جراحی قطر وطول الت حدودا چقدر است؟ لطفا اگه اكان دره جواب بدهيد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      من این عمل را انجام نمی دهم و اطلاعی از قیمتش ندارم
  • تصویر کاربر محمود شنبه ۱۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    با سلام به شما

    شما فرمودید می توانید قرص های مشابه با هزینه کمتر استفاده کنید (نسبت به لویترا)
    میشه نام قرص رو بفرمایید؟

    ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      تادالافیل 10 میلی
  • تصویر کاربر احسان چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 184 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من قبلا درباره کیست اپیدیدیم ازتون سوال کرده بودم و فرق اون با سرطان بیضه. چون به تازگی من یک توده سفت به اندازنخود درست در بالای بیضه و در جایی که خود اپیدیدیم به بیضه چسبیده قرار دارد و زمانی که لمسش می کنم حرکت می کند و گه گاهی زمانی که راه می روم اذیتم می کند ایا ممکن است سرطان بیضه باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۶ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      بعید می دانم کیست مذکور سرطان بیضه باشد با اینحال ببرای اطمینان هتره توسط ارولوژیست معاینه شوید
  • تصویر کاربر hamed دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلا م . آیا می شود بیضه سمت چپ را که مبتلا به واریکوسل است کشیده و با بیضه سمت راست باروری کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      خیر
  • تصویر کاربر کمیل دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.یه پیشنهاد داشتم.سوالایی که براتون می فرستن رو میتونید یه کاری کنید که مثل قسمت پیامهای موبایل،همه مکالمه های یه شخص رو که یه نفر براتون میفرسته توی یه پوشه باشه مثل پرونده های بیمارا.البته نمیدونم چطور.فقط خواستم پیشنهاد بدم.دکتر کسایی که به بنده ای خدا کمک می کنند پیشه خدا مقام دارن شمام برامون دعا کنید چون واقعا به مردم کمک می کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۴ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام
      ممنون از پیشنهادتان به مدیر سایت خواهم گفت
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر