علائم و علل سرطان مثانه

در این مقاله مطالعه می کنید:

علائم سرطان مثانه چیست؟ آیا التهاب مثانه خطرناک است؟ مثانه عضوی است بادکنکی شکل که در ناحیه لگن قرار گرفته و ادرار را در خود ذخیره می کند و سرطان مثانه سرطانی است که در مثانه شروع به رشد می کند. سرطان مثانه بیشتر اوقات از سلول هایی که سطح داخلی مثانه را پوشانده اند شروع می شود. سرطان مثانه بطور بارز افراد مسن تر را مبتلا می کند اگرچه در هر سنی می تواند رخ دهد. بخش اعظم سرطان های مثانه در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند یعنی زمانی که سرطانه مثانه تا حد قابل توجهی قابل درمان است.

با اینحال، حتی سرطان مثانه در مراحل اولیه نیز احتمال دارد عود کند. به همین دلیل، بیماران با سرطان مثانه اغلب بایستی بعد از درمان از نظر احتمال عود سرطان مثانه با تست هایی تحت نظر باشند.

تکرر ادرار

علائم سرطان مثانه

علائم سرطان مثانه در زنان و مردان شامل موارد زیر می باشد:

  • وجود خون در ادرار (هماچوری) – ادرار ممکن است قرمز روشن یا قهوه ای رنگ باشند. گاهی ادرار ظاهری نرمال دارد، اما ممکن است خون را در آزمایش میکروسکوپیک ادرار تشخیص دهند.
  • تکرر ادرار
  • ادرار کردن دردناک
  • درد کمر
  • درد لگن

چه زمانی به دکتر مراجعه کنید؟

اگر هر علامت و نشانه ای مانند وجود خون در ادرار باعث نگرانی شما شد، حتما زمان ملاقاتی را با پزشک خود ترتیب دهید.

علل سرطان مثانه

علت سرطان مثانه همیشه روشن نیست. از علل زمینه ای سرطان مثانه می توان به سیگار کشیدن، عفونت انگلی، قرار گرفتن در معرض اشعه و مواد شیمیایی اشاره کرد. وقتی که سلول های مثانه بصورت غیر طبیعی شروع به رشد کنند سرطان مثانه بروز می کند. بجای رشد و تقسیم سلولی در یک نظم مشخص، در سلول ها جهشی رخ داده که باعث رشد خارج از کنترل و فنا ناپذیر سلول ها می شود.

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سول های مثانه می توانند سرطانی شوند. نوع سرطان مثانه براساس نوع سلولی که در مثانه سرطانی می شود تعیین می گردد. نوع سرطان مثانه تعیین می کند که چه نوع درمانی بهترین گزینه درمانی برای آن می باشد.

انواع سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه شامل:

# سرطان (کارسینوما) سلول ترانزیشنال

 سرطان سلول ترانزیشنال در سلول هایی که سطح داخلی مثانه را می پوشانند رخ می دهد. وقتی مثانه پر است سلول های ترانزیشنال منبسط شده و زمانی که مثانه خالی است منقبض می شوند.همین نوع سلول ها سطح داخلی حالب ها و پیشابراه را نیز پوشاند ه اند، و تومورها در این نواحی نیز می توانند ایجاد شوند. سرطان سلول های ترانزیشنال شایع ترین نوع سرطان مثانه می باشد.

# سرطان (کارسینوما) سلول سنگفرشی

 سلول های سنگفرشی در واکنش به عفونت و التهاب در مثانه ایجاد می شوند. با گذشت زمان، آن ها ممکن است سرطانی شوند. سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در اکثر ممناطق دنیا نادر است. اما در بخشی از جهان که نوع خاصی از عفونت انگلی (به نام عفونت شیستومیازیس) یک علت شایع عفونت های مثانه است، سرطان سلول های سنگفرشی شایع تر است.

# آدنوکارسینوما

 آدنوکارسینوما از سلول ها سازنده غدد ترشح کننده موکوس در مثانه منشا می گیرند. آدنوکارسینومای مثانه نیز نادر است. بعضی از سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می باشند.

عوامل خطر

عواملی که می تواند خطر سرطان مثانه را در شما افزایش دهند شامل:

# سیگار کشیدن

 کشیدن سیگار، سیگار برگ، پیپ و قلیان ممکن است خطر سرطان مثانه را با تولید مواد شیمیایی و تجمع آن در ادرار افزایش دهد. وقتی شما سیگار می کشید مواد شیمیایی در دود سیگار در بدن تغییراتی ایجاد کرده و بخشی از آن در ادرار دفع می شود. این مواد شیمیایی مضر ممکن است باعث آسیب سلول های پوششی مثانه شده، که می تواند خطر بروز سرطان را در شما افزایش دهد.

# افزایش سن

 خطر سرطان مثانه با افزایش سن در شما افزایش می یابد. سرطان مثانه در هر سنی می تواند رخ دهد، اما ندرتا در افراد جوان تر از 40 سال بروز می کند.

# سفید پوست بودن

 خطر بروز سرطان مثانه در سفیدپوستان بیشتر از دیگر نژادها می باشد.

# جنس مذکر

 احتمال بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر از زنان است.

بیماری های مردانه بیضه

# قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

 کلیه نقش کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون شما و انتقال آن به مثانه بازی می کند. به همین خاطر، تصور می شود بعضی مواد شیمیایی خاص ممکن است باعث افزایش خطر سرطان مثانه شوند. مواد شیمیای که خطر سرطان مثانه را افزایش مس دهند شامل آرسنیک و مواد شیمیایی به کار رفته در تولید رنگ، لاستیک، چرم، پارچه ها و محصولات رنگی می باشند.

# سابقه درمان سرطان

 درمان با داروی ضد سرطان سیکلوفسفامید باعث افزایش خطر سرطان مثانه در شما می شود. افرادی که تحت درمان رادیوتراپی (پرتو درمانی) در ناحیه لگن برای سرطان قبلی خود قرار می گیرند در معرض خطر بیشتری برای بروز سرطان مثانه هستند.

# مصرف یک داروی خاص دیابت

افرادی که داروی دیابت pioglitazone (Actos) برای بیشتر از یکسال قرار می گیرند خطر بیشتری برای سرطان مثانه دارند. دیگر داروهای دیابت حاوی pioglitazone شامل ترکیب pioglitazone و متفورمین با نام تجاری (Actoplus Met) و ترکیب pioglitazone و glimepiride با نام تجاری (Duetact) می باشند.

# التهاب مزمن مثانه

 عفونت ها یا التهابات (سیستیت) مزمن یا مکرر مثانه، مانند آن چیزی که ممکن است در استفاده طولانی مدت از سوند ادراری رخ دهد، ممکن است خطر سرطان سلول های سنگفرشی مثانه را افزایش دهد.. در بعضی از مناطق جهان، سرطان سلول سنگفرشی با التهاب مزمن مثانه ناشی از عفونت انگلی شیستوزومیازیس ارتباط دارد.

# سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان

 اگر شما قبلا سرطان مثانه داشته اید، احتمال بیشتری دارد تا مجدد مبتلا شوید. اگر یک یا بیشتر از خویشاوندان بی واسطه شما سابقه سرطان مثانه دارند، خطر بروز بیماری در شما افزایش می یابد، اگرچه پخش شدن سرطان مثانه در خانواده ها نادر است. سابقه خانوادگی سرطان غیر پولیپوز کولورکتال (نوعی سرطان روده بزرگ)، که سندروم لینچ Lynch syndrome نیز نامیده می شود، می تواند خطر سرطان سیستم ادراری را علاوه بر روده بزرگ، رحم، تخمدان ها و دیگر اعضای بدن در شما افزایش دهد.

آیا التهاب مثانه خطرناک است؟

در اکثر موارد التهاب، ناشی از یک عفونت باکتریایی است که به آن عفونت دستگاه ادراری (UTI) می گویند. عفونت مثانه می‌تواند دردناک و آزار دهنده باشد و اگر عفونت به کلیه‌ ها سرایت کند، می‌تواند به یک مشکل جدی سلامت تبدیل شود.

عوارض سرطان مثانه

1) سرطان مثانه اغلب عود می کند. به همین دلیل، افراد با سرطان مثانه اغلب بایستی سال ها بعد از درمان موفقیت آمیز نیز تحت پیگیری باشند. نوع آزمایشات و دفعات آن به نوع سرطان مثانه شما و نوع درمان بستگی دارد.

2) از پزشک خود بخواهید که طرح و جدول پیگیری شما را برای تان ترسیم کند. عموما پزشک توصیه می کند داخل پیشابراه و مثانه شما هر سه تا شش ماه برای چند سال اول بعد از درمان توسط دستگاه مخصوصی دیده شود (سیستوسکوپی). بعد از آن ممکن است هر سال یک بار سیستوسکپی شوید. پزشک ممکن است آزمایشات دیگری در فواصل مختلف به شما توصیه کند.

3) بیماران با سرطان های پیشرونده ممکن است آزمایشات را با فواصل کم تری انجام دهند. و در آن هایی که سرطان پیشروی کمتری دارد ممکن است فواصل بین آزمایشات طولانی تر باشد.

درمان تبخال تناسلی

آمادگی برای ملاقات با پزشک

اگر علائم و نشانه هایی داشتید که شما را نگران کرده، حتما به پزشک خانوادگی خود مراجعه کنید. پزشک معالج شما ممکن است آزمایشات و اقداماتی را برای بررسی علت علائم و نشانه های شما درخواست کند. اگر پزشک خانوادگی تان شک کرد که شما مبتلا به سرطان مثانه هستید، شما را به ارولوژیست ارجاع خواهد داد. گاهی اوقات هم نیاز به مراجعه به بعضی متخصص های دیگر مثل اونکولوژیست هست.

از آنجائی که وقت ویزیت شما با پزشک محدود است، و از آنجائی که مطالبی زیادی در این ملاقات بایستی مطرح شود، لذا آمادگی قبلی برای این ملاقات ایده ی خوبی است. در اینجا بعضی اطلاعات که به آمادگی شما کمک می کند و آن چیزی که می بایستی از پزشک تان انتظار داشته باشید ارائه می شود.

آنچه شما می توانید انجام دهید:

✔️ هر علامتی را که تجربه کرده اید یادداشت کنید، حتی علائمی که به نظر می رسد به انگیزه مراجعه شما برای مراجعه به پزشک ارتباط ندارد.

✔️ اطلاعات کلیدی شخصی خود را یادداشت کنید، شامل استرس های شدید و تغییرات اخیر در زندگی.

✔️ فهرستی از داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید، از جمله فهرستی از ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می کنید.

✔️ یکی از اعضای خانواده یا دوستان را همراه خود ببرید، گاهی اوقات به یاد آوردن همه اطلاعات در زمان ملاقات مشکل می باشد. فردی که همراه شما هست ممکن است بعضی مطالبی را که شما فراموش کرده اید به یاد شما بیاورد.

✔️ سوالاتی را که می خواهید از پزشک بپرسید یادداشت کنید.

زمان ملاقات شما با پزشک محدود است لذا تهیه فهرستی از سوالات می تواند به شما در استفاده بهینه از زمان کمک کند. سوالات را براساس میزان اهمیت اولویت بندی کنید.

بعضی از سوالات اساسی در مورد سرطان مثانه شامل موارد زیر است:

  • آیا من سرطان مثانه دارم؟
  • سرطان من در چه مرحله ای است؟
  • آیا من نیاز به آزمایشات بیشتری دارم؟
  • چه روش های درمانی برای من وجود دارد؟
  • آیا درمان ها می توانند سرطان مثانه من را بطور کامل بهبود بخشند؟
  • خطرات بالقوه هر روش درمانی چیست؟
  • به نظر شما بهترین روش درمانی برای من چیست؟
  • آیا من به ملاقات با متخصص دیگری هم نیاز دارم؟
  • برنامه درمانی من در آینده چگونه خواهد بود؟
  • هزینه های درمانی من به چه میزان است و آیا تحت پوشش بیمه هست؟

علاوه بر سوالاتی که برای پرسش از پزشک آماده کرده اید، از بیان هر سوال دیگری که در طول ملاقات به ذهنتان می رسد تردید نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری داشته باشید؟

پزشک احتمالا سوالاتی از شما خواهد پرسید. آمادگی برای پاسخ به سوالات این فرصت را در اختیار شما خواهد گذاشت تا نقطه نظرات جدیدی را مطرح کنید. سوالاتی که از شما پرسیده خواهد شد:

  • علائم شما از چه زمانی شروع شده است؟
  • علائم دائمی است یا گاهی بروز می کند؟
  • شدت علائم شما چقدر است؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بهبود می بخشد؟
  • چه چیزهایی علائم شما را بدتر می کند؟

در ادامه با تشخیص و درمان سرطان مثانه آشنا شوید.

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.4/5 - (55 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام اقای دكتر.
    من قبلا حدود 1 سال پیش عفونت ادراری داشتم و ب دكتر مراجعه كردم و عمل شدم.
    دكتر اضحار داشت ك در مجرای ادراریم تیكه های عفونتی و داخل مثانه توده عفونتی وجود داشته است.
    بعد حدود ی ماه دوباره رفتم برای چك ك برنگشته باشه. ك چیزی دیده نشد.
    الان بعداز گذشت یك سال از عمل.شبا هنگام خواب یكم زیاد میرم سرویس بهداشتی و همچنین مدام فكرم درگیر اینكه من احساس ادرار دارم.
    اما زمانی ك ادرارم میكنم كم است و انچنان احساس ادرار نباید داشته باشم اما دارم.
    قبل عمل مثانم خالی نمیشد اما الان احساس میكنم ادرار ندارم اما حسش داشتن ادرار است.
    مثانم و الت تناسلیم درد میكنند.
    این حالت گه گاهی برام پیش میاد و همیشگی نیس.
    بیشتر زمانی اتفاق می افتد ك من سرما بخورم و احساس سرما كنم و نیز زمانی ك دچار استرس محیطی هستم.
    راستی اقای دكتر من چند بار برایم رخ داده ك از ادرار مثانم پر بوده اما بدلیل نبود سرویس بهداشتی مجبور ب ادرار در محیط باز بودم اما زمانی ك میخواستم ادرار كنم ادرارم خارج نمی شده و چیزی بیرون نمی امده است.
    من یكم وسواس ذهنی هم دارم.
    لطف كنید كمكم كنید دارم عذاب میكشم.
    ممنون ان شالله خدا عمر باسعادت و طولانی ب شما عطا كند.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۹ تیر ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      به نظر من مشکل شما جدی نیست ولی توصیه می کنم در این مورد با پزشک معالج تان مشورت کنید و مجددا بررسی شوید
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۰ خرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3737 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید جناب دکتر
    یه سوال خیلی مهم دارم در رابطه با کارم
    من کلیه چپم کوچیکتره و کار هم نمیکنه اصلا ( اسکن رفتم ) و برای خدمت سربازی میخوام معاف بشم
    حالا یه سوال دارم که ذهنمو درگیر کرده
    من یه برداشتی از هر کدام از این بیماری ها داشتم طبق مطالعه ایی که خودم داشتم
    اگه این برداشت من درست باشه مشکلم حل میشه و میتونم معاف بشم ممنون میشم اگه درسته تایید کنید و اگر اشتباهه اصلاح
    هیپو پلازی : یعنی یک یا هر دو کلیه کوچیک باشن اما کار بکنن
    آپلازی : کلیه وجود داشته باشه اما کار نکنه ( میتونه کوچیک یا اندازه معمولی هم باشه )
    آژنزی : اصلا کلیه وجود نداشته باشه
    یه سوال دیگه
    آیا امکان داره اول هیپوپلازی باشه بعد به شکل شدیدش که دیگه کلیه کار نکنه بشه آپلازی ؟
    یعنی کلیه کوچیکتر قبلا کار میکرده الان دیگه کار هم نمیکنه
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۰ خرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      واژه هایی که شما ذکر کردید همگی نقص های مادرزادی است که از زمان تولد جود دارد و لذا قابل تبدیل به یکدیگر نمی باشند
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱ خرداد ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3767 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    فرزند دختر من با بیماری اکستروفی مثانه کامل بدنیا آمد و چون در شهر ما پزشکان متخصص(اطفال و اورولوژی) به من گفتند:ما نمی توانیم عمل ترمیمی را انجام بدهیم باید این بیماران سریعا در۴روز اول تولدتوسط پزشک با تجربه و فوق تخصص اورولوژی یاجراح کلیه ومجاری ادراری یا جراح کودکان و نوزادان ودر مراکز مجهز عمل شوند وپزشک فوق تخصص جراح کودکان و نوزادان را در مشهد به من معرفی کردند.
    روز سوم به مطب پزشک معرفی شده در مشهد رفتم و ایشان پس از معاینه به من گفتند: ببرید بستری کنید تا فردا عمل کنم وروز چهارم تولدش عمل شد و در تمام۲۱ روزی که فرزندم در بیمارستان بستری بوددر جواب سوال من که وضعیت فرزندم چطور است می گفتند خوبه حالا چند روز دیگه باشه اگر مشکلی پیش نیامد مرخص می کنم-ولی در روز ترخیص رو به من و خانمم کردند و گفتند:شما تا اخر عمر گرفتارید و باید در۶ماه اول هر یکماه و بعد از آن هر۲ماه تا ۳ ماه تا پایان یک سالگی به مطب من مراجعه کنید(حالا از وضعیت روحی و شوکه شدن من و خانمم بگذریم که چقدر اون لحظه سخت بود)
    دریک سالگی فرزندم ایشان گفتند ۶ماه دیگر مراجعه کنید و در تمام این یکسال ایشان در جواب سوال من و خانمم فقط می گفتند که خوبه و داره بهتر میشه×××××خلاصه دریک و نیم سالگی ایشان پس از معاینه گفتند این بیماران خوب نمی شوندو شما تا پایان عمر گرفتارید و تنها کاری که می توان برایشان کرد یک عمل در۲سالگی است وهر چی من در مورد عمل سوال کردم ایشان گفتند شما متوجه نمیشید و حتی من گفتم که من و خانمم تحصیلکرده هستیم و توضیح بدهید هیچ توضیحی در باره عمل۲سالگی ندادند .

    در مراجعه 2سالگی به دکترجراح در مشهد سونوگرافی و آزمایشVCUGنوشتندو پس از دیدن آزمایشها گفتند مثانه حجم چندانی ندارد و در3سالگی مراجعه شودو داروهای قبلی هم تا3سالگی مصرف وقرصTOLTERODINE1هر12 ساعت یکعدد هم تا3سالگی تجویز کردندو دیگر هیچ توضیحی ندادند---قابل ذکر هست در ۶ماه اول فرزندم از شربت آموکسی۲۵۰ و بعد از آن تا الان که۲4ماهه است شربت کوتریموکسازول هرشب3سی سی مصرف می کند
    ××××××××××××××شرح آزمایشها××××××××××××××××
    سونوگرافی:
    ×××ابعاد کلیه چپ۲۹×۷۳ میلی متر و ابعاد کلیه راست۲۷×۷۰میلی متراست.
    ×××اکوی پارانشیم کلیتین افزایش واضحی ندارد.
    ×××فولنس درسیستم پیلوکالیسیل کلیه راست دیده می شود ولی سنگ یا هیدرونفروز شدید انسدادی مشاهده نمی شود.دیامترقدامی خلفی لگنچه کلیه چپ و راست به ترتیب۳و۸میلی متر است.
    ×××توده کیست در کلیه ها مشاهده نمی شود.
    ×××مثانه(reconstructed)به حجم۸سی سی و ابعاد۱۶×۲۵میلی متر در لگن مشاهده می شود و ضخامت جدار مثانه۲٫۳میلی متر است.
    آزمایشVCUG:
    درسیستوگرافی رتروگراد و انجام کلیشهVCUG-اتساع و تورتوزیته هر دو حالب همراه با اتساع پیلوکالیسیل دوطرف مطرح کننده رفلاکس شدید دوطرفه می باشد.مثانه حجم چندانی ندارد.
    لطفا اگر می شود در باره این سونوگرافی و آزمایش VCUGهم توضیحی بفرمایید.

    در این مدت با مراجعه حضوری و ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی باچند پزشک دیگر و کلی جستجو در اینترنت (جایی نوشته خوب میشوند جایی نوشته خوب نمیشوند) گیج شدم

    من به این دلیل مزاحم وقت گرانبهای شما شدم که اولا در باره این بیماری واقعا نیاز به مشاوره از یک متخصص دارم و دوما میخواستم بدونم آیا شما در زمینه درمان فرزندم می توانید کمکی بکنید؟
    آقای دکتر سوالی که ذهن من را مشغول کرده این است که وقتی فرزندم تا آخر عمر خوب نمیشه چرا باید عملش بکنم؟
    وهمچنین آیا نوار مثانه برای دختربچه دوساله که اکستروفی مثانه کامل بوده( عمل ترمیمی در بدو تولد انجام شده که تخلیه ادراری متغییر ۱۰تا۱۵ دقیقه ای دارد)می توان انجام داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      با توجه به حجم کم مثانه و برگشت ادراری از مثانه به حالب ها به نظر میاد انجام جراحی برای جلوگیری از آسیب مثانه لازم باشد. بهتر است تحت نظر افراد مجربی مثل دکتر سینا و دکتر محبوبی در تهران باشد یا لااقل باایشان هم مشورت کنید البته من ادرس یاشماره تماسی از آن ها ندارم
    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۵( 7 سال پیش)
      بسیار ممنون جناب آقای دکتر جباری
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۵( 7 سال پیش)
      موفق باشید
    4. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام
      با توجه به حجم کم مثانه و برگشت ادراری از مثانه به حالب ها به نظر میاد انجام جراحی برای جلوگیری از آسیب مثانه لازم باشد.
      [جناب دکتر جباری اگر عمل انجام نشود کلیه ها آسیب می بیند یا مثانه؟
    5. تصویر کاربر دکتر محمد جباری شنبه ۱ خرداد ۹۵( 7 سال پیش)
      کلیه ها
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عبدالله چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    عمل سیستوسکپی رو انجام دادم و تشخیص مسدود شدن لوله حالب بود.و گرفتگی رو رفع کردن.ولی ب گدشت5روز از عمل من سوزش و درد دل و خارش دارم.و همچنین با مصرف قرص سیپروفلوکساسین بعد از عمل همچنان سوزش شدید ادرار دارم.خواهش میکنم منو راهنمایی کنید.سوزش ادرارم خیلی زیاده با دل درد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۲۱ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      بعد از عمل این علائم طبیعی است بویژ اگر برایتان استنت حالب هم گذاشته شده باشد لذا با گذشت زمان بتدریج بهتر می شودی و اگر استنت حالب دارید علائم بعد از خارج کردن استنت برطرف می شود
  • تصویر کاربر آنا جمعه ۲ بهمن ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت دکتر بزرگوار؛
    در سی تی اسکن کلیه بنده نتیجه سی تی اسکن را بصورت عکس در لینک زیرآپلود کرده ام.
    آقای دکتر مشکل بنده چیست وچه دارویی باید مصرف ویا چه کاری باید کنم؟ممنون می شم کمی بیشتر راهنمایی بفرمایید چون بنده خیلی نگران هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۲۹ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      سلام
      در حال حاضر نیاز به اقدام خاصی نیست ولی توصیه می شود سالان با آزمایش خون و سونوگرافی پیگیری شوید
    2. تصویر کاربر آنا چهارشنبه ۳۰ دی ۹۴( 8 سال پیش)
      تشکر آقای دکتر.
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲ بهمن ۹۴( 8 سال پیش)
      موفق باشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر