اندازه کیست کلیه چقدر باشد خطرناک است؟

در این مقاله مطالعه می کنید:

کیست ساده کلیه کیسه ای با دیواره ی صاف و نازک که معمولا با مایع پر می شود، است. ممکن است یک یا چند کیست در کلیه ها تشکیل شود. کیست ساده شایع ترین نوع کیست کلیه است. اگرشما دچار عوارض کیست کلیه که در ادامه به آنها اشاره می کنیم باشید باید به سراغ درمان آن بروید. این کیست ها مثل بیماری کلیوی پلی کیستیک (وجود چند کیست عود کننده) که یک بیماری پیشرفته است و می تواند منجر به نارسایی کلیه شود نیستند. کیست ساده کلیه اغلب باعث آسیب نمی شود.

درد کیست کلیه

علل تشکیل کیست کلیه

علت کیست کلیه به طور کامل شناخته نشده است، اما به نظر می رسد ارثی نیست. با این حال، در مردان شایعتر است، اما تقریبا نیمی از افراد بالای 50 سال یک یا چند کیست ساده در کلیه ها دارند. اندازه این کیست ها نیز ممکن است با افزایش سن افزایش یابد و ممکن است بعد از 10 سال، 2 برابر شود.

علائم کیست کلیه

کیست کلیه معمولا علائم ایجاد نمی کند. در اغلب موارد، پزشک آنها را در یک سونوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری (CT اسکن) که به دلیل دیگری انجام شده، پیدا می کند. با این حال، کیست ساده کلیه ممکن است:

  • اگر بزرگ باشد و روی ارگان های دیگر فشار وارد کند باعث، درد پهلو، کمر، قسمت فوقانی شکم شود.
  • باعث خونریزی شود.
  • عفونت کند و باعث تب، لرز و سایر علائم عفونت شود.
  • همچنین باید بدانید به ندرت باعث اختلال عملکرد کلیه می شود.

کیست کلیه با فشار خون بالا مرتبط است، اما رابطه ی بین این دو معلوم نیست.

کیست کورتیکال کلیه چیست؟

در بسیاری از مواقع در نتیجه سونوگرافی با عبارت کیست کورتیکال روبرو شده ایم، که در واقع همان کیست کلیه است که در خارج از کلیه تشکیل می شود. کیست کورتیکال اغلب عوارضی ندارد و خوش خیم است. افراد مسن بیشتر مبتلا به کیست کلیه می شوند و با گذشت زمان، کیست بزرگتر خواهد شد.

کیست کورتیکال کلیه

درمان کیست کلیه

اگر کیست شما علائم یا عوارض ایجاد نمی کند، به درمان نیاز ندارید. پزشک شما ممکن است کیست ها را بررسی کند تا اطمینان حاصل کند که هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند. با این حال، در موارد نادر که علائم دارید، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید.این فرایند شامل موارد زیر است:

1- پزشک به کمک سونوگرافی یک سوزن طویل را از طریق پوست وارد کیست می کند و آن را تخلیه می کند.

سونوگرافی کلیه

2- پزشک مایع کیست را آسپیره (تخلیه) می کند و پس از آن می تواند یک کیسه خالی را با محلول حاوی الکل پر کند.این کار شانس سفت شدن بافت و عود مجدد کیست را کاهش می دهد. فرسایش فضای داخلی کیست، اسکلروز نامیده می شود. در برخی موارد، یک کیست کلیه دوباره ساخته و با مایع پر می شود. پزشک شما ممکن است عمل جراحی که شامل بیهوشی عمومی و برش بزرگی است را انجام دهد. در طی این روش، جراح، یک لوله نازک و سبک به نام لاپاراسکوپ و دیگر ابزارها را برای تخلیه مایع به کیست وارد کرده و دیوار بیرونی آن را برمی دارد یا می سوزاند تا از بازگشت مجدد آن جلوگیری شود.
ممکن است لازم باشد یک یا دو روز پس از جراحی در بیمارستان بمانید.

اندازه کیست کلیه چقدر باشد خطرناک است؟

کیست های کلیه انواع مختلفی دارند ولی شایع ترین آن کیست های ساده می باشد بعبارتی کیستی که فقط داخل آن مایع است. نیمی از افراد بالای 50 سال کیست کلیه دارند. کیست های ساده می توانند منفرد یا متعدد باشند و در هر جایی از کلیه ها و در هر اندازه ای بروز کنند.

کیست های ساده غالبا خطری ندارند و تا زمانی که باعث فشار بر روی کلیه و اختلال عملکرد آن و یا باعث خونریزی یا پاره شدن در اثر ضربه و حادثه نشوند، نیازی به درمان نداشته و خطری برای فرد ایجاد نمی کنند. در رابطه با اندازه کیست کلیه به صورت طبیعی باید گفت که، اندازه یک کیست ساده کلیه از نیم تا ده سانت می تواند باشد که با بزرگ شدن آن می تواند باعث ایجاد درد در فرد بیمار شود.

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
3.8/5 - (284 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بهروز دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    مدتی است شن کلیه دارم موقعی که درد دارم اشتهایی برای غذا خوردن ندام حتی این بی اشتهایی چند روز یطول می کشد وبه شدت حالت تهوع پیدا می کنم لطفاٌ مرا راهنمایی نمایید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۲۴ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      گزارش سونوگرافی کلیه ها رو برام بفرست
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    جوان 27 ساله هستم پهلوی سمت چپم درد گرفت به پزشک مراجعه کردم سونگرافی انجام دادم چیزی مشخص نشد عکس رنگی که انداختم جواب آزمایش این بود که کلیه چپم با تاخیر ماده حاجب را تخلیه کرده است که نشان از سنگ داخل حالب میباشد.پزشکم توصیه کرد که سریعا عمل کنم .فردای همان روز عمل tul انجام دادم ولی بعد از عمل الان چند روز(3) است که پهلوس سمت چپم مدام درد میگیرد .تا مسکن نخورم آروم نمیشه به نظر شما مشکلم چی میتونه باشه در صورتی که پزشکم یه سنگ کوچیک هم به من بعد از عمل داد.ممنون میشم اگه جوابم را بدید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      بهتره مجدد سونوگرفی کنید
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    پدرم چند سالیست دارای سنگ کلیه می باشد که تشخیص اولیه مبنی بر وجود دو سنگ بوده که یکی دفع شده و دیگری چون بالای 5 میلیمتر است نیاز به سنگ شکنی دارد ولی در حال حاضر چون پدرم دارای تب مالت و رماتیسم نیز می باشند سنگ شکنی را انجام نمی دهند و دارو درمانی می کنند که باعث درای شدید گاه بهگاه می شود که با ترامادول و پپتدین ارام میشوند خواهشا راهنمایی بفرمایید چه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      محل سنگ و اینکه ایا سنگ انسداد ایجاد کرده است خیلی مهم است هر سنگی باعث درد نمی شود
    2. تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      با توجه به اینکه دو کلیه در سمت راست بدن می باشند (بصورت مادرزادی)...تشخیص اولیه وجود یه سنگ 5 میلی متری را نشان داد ولی با بررسی مجدد و سی تی اسکن وجود 2 سنگ 17و 6 میلی متری تشخیص داده شده...که سنگ انسداد هم ایجاد کرده است ...به تشخیص پزشک معالجشان باید سنگ شکنی کنند..ولی مشکل داشتن تب مالتشان است...آیا با قطع داروهای ریفامپین و داکسی سیکلینی که برای تب مالت استفاده می کنند میشه سنگ شکنی را انجام داد...؟ و آیا وجود تب مالت در بدن با سنگ شکنی با لیزر مشکلی برایشان ایجاد نمی کند؟...ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      برای سنگ شکنی نیازی به قطع داروهای ذکر شده نیست و تب مالت اگر در مرحله فعال نباشد و کنترل شده باشد و حال عمومی پدرتان خوب باشد منعی برای سنگ شکنی نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ارش دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام.پسری هستم 26 ساله.یک سال پیش دچار سندرم نفروتیک شدم.بعد از مصرف دارو به مدت چند ماه دفع پروتیین قطع شد اما باز بعد از یک ماه برگشت.دوباره با تعویض دارو دفع کم ولی باز بعد از 2 ماه برگشته.ایا این بیماری درمان کامل میشود یا هر بار باید منتظر برگشت ان باشم.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری دوشنبه ۱۰ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      توصیه می کنم با کتخصص نفرولوژیست مشورت کنید
  • تصویر کاربر منصور یکشنبه ۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر 1-ایا سی تی اسکن که برای تشخیص هیدرونفروز کلیه راست انجام بشه خطرناک نیست چون با اشعه ایکس هست دراینده خطرساز نیست 2-ایاهیدرنفروز کلیه چپ که هیچ دردی نداری وازمایش هم نرمال است خودبه خودرفع نمیشه وحتما باید سی تی انجام بشه باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۲ شهریور ۹۳( 9 سال پیش)
      سلام
      خیر برای افراد بالغ خطرناک نیست و علت هیدرونفروز حتما بایستی مشخص شود که یکی از روش های تشخیصی سی تی هست
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر