بیماری اپیسپادیاس و روش درمان آن

در این مقاله مطالعه می کنید:

در این مقاله بیماری اپیسپادیاس، علائم، انواع و درمان آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

اپیسپادیاس چیست؟

اپیسپادیاس یک نقص مادرزادی است، که در آن سوراخ مجرای پیشابراه که به وسیله آن ادرار از بدن خارج می شود، تغییر شکل می دهد. این حالت بر نحوه ی خروج ادرار از بدن موثر است. این نقص نادر است، اما چنانچه به طور مناسب درمان نگردد، می تواند مشکل ساز باشد. اپیسپادیاس در خانم ها بسیار نادر است، اما اگر اتفاق بیفتد بسیار خطرناک خواهد بود. تخمین زده شده است، در هر هزار مرد یک نفر به اپیسپادیاس و در هر پانصد هزار زن یک نفر به آن مبتلا هستند

علل اپیسپادیاس

اگرچه علت این امر هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما این باور وجود دارد که تحت تاثیر عوامل متعددی است. اپیسپادیاس می تواند به تکامل جنین در اولین ماه های بارداری مرتبط باشد. این تغییر شکل ممکن است در هفته پنجم بارداری و در نتیجه ی تکامل نامناسب استخوان پوبیس (شرمگاهی) باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری در رابطه با علل این نقص مادرزادی در دست انجام است.

آلت پنهان در کودکان

علائم اپیسپادیاس

برای درک انواع بیماری اپیسپادیاس و درمان آن، دانستن علائم آن ضروری است. علامت اصلی، غیر طبیعی شدن شکل پیشابراه و کوتاه و پهن شدن آن می باشد. در اپیسپادیاس، سوراخ مجرای ادرار (پیشابراه) در بالا یا طرفین مجرا قرار می گیرد. در مورد زنان، علائم متفاوت بوده و کلیتوریس (اندام تناسلی خارجی) شکل غیرطبیعی دارد، به طوریکه مجرای ادرار به این ناحیه باز می شود. در بعضی موارد، مجرای ادرار می تواند به شکم نیز باز شود. این حالت مشکل تر می شود، زیرا فرد در کنترل ادرار دچار مشکل خواهد شد..

انواع اپیسپادیاس

بر اساس پیشابراه یا سوراخ مجرا، انواع اپیسپادیاس در مردان شامل موارد زیر است:

اپیسپادیاس پنیس

سوراخ پیشابراه بر روی پوسته ی آلت تناسلی است.

اپیسپادیاس آلتی

در این نوع اپیسپادیاس، محل دفع ادرار نزدیک به استخوان پوبیس یا شرمگاهی است. از آنجایی که استخوان های شرمگاهی به درستی در جلو ادغام نمی شوند، مثانه هیچ بستر مناسبی ندارد و در نتیجه مثانه به شکل نعل اسبی درمی آید که این امر باعث نشت ادرار خواهد شد.

نکته: استرس یا افزایش فشار شکمی می تواند منجر به نشت ادرار و یا بی اختیاری ادراری شود.

اپیسپادیاس غده ای

در این نوع اپیسپادیاس، سوراخ مجرای ادراری در نوک آلت تناسلی قرار دارد که طبیعی به نظر می رسد. مردان با چنین مشکلی قادر به نگه داشتن ادرار و مدیریت آن هستند. این نوع می تواند در صورت لزوم با روش دارویی و جراحی درمان شود.

 درمان اپیسپادیاس

درمان اپی سپادیاس تا حد زیادی بستگی به نوع آن دارد. موقعیت آناتومیک مجرای ادراری یا دهانه ی آن در اپی سپادیاس به تعیین شدت بیماری کمک می کند. هنگامی که محل سوراخ پیشابراه نزدیک به آلت تناسلی است، فرد نمی تواند ادرار خود را برای مدت طولانی نگه دارد. برخی از موارد اپی سپادیاس، که شدت متوسط ​​دارند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. همچنین در شرایطی که سوراخ پیشابراه نزدیک به اندام های تناسلی که حساس ترین بخش بدن هستند، قرار گیرد، درمان جراحی باید با دقت زیادی انجام شود.

درمان اپیسپادیاس برای پسران شامل ملاحظات زیر است:

✔️ ترمیم شکل ظاهری آلت تناسلی

✔️ بهبود وضعیت طولی آلت تناسلی

✔️ خمیدگی آلت تناسلی باید ثابت شود تا بتواند عملکرد نرمال داشته باشد

انواع روش درمانی اپی سپادیاس

هدف از درمان جراحی این است که باروری کودک حفظ شده تا بعد از عمل نیز بتواند راحت زندگی کند. انواع مختلفی از درمان های جراحی اپی سپادیاس وجود دارند که به شرح زیر است تکنیک اصلاح شده کانتول در این تکنیک، آلت تناسلی با انتقال مجرای ادراری به موقعیت نرمال خود، بازسازی می شود.

تکنیک میتچل:

در این روش درمانی، آلت تناسلی به طور کامل از محل خود جدا و سپس پس از اصلاح پیوند زده می شود. هدف از این روش حفظ عملکرد مطلوب مجرای ادراری است. در مورد دختران درمان اپیسپادیاس ساده تر است. بهتر است بلافاصله پس از تشخیص در هنگام تولد درمان صورت گیرد، زیرا عمل جراحی در سنین پایین نسبت به سنین رشد بسیار راحت تر انجام می شود.

بنابراین باید با تشخیص این وضعیت، زندگی عادی کودک را به وی برگردانیم. توجه به هر گونه تغییر در مجرای ادراری پس از تولد یا در طول سال های اولیه و یا ایجاد هر گونه تغییر در الگوی ادراری کودک، بسیار اهمیت داشته و باید توسط پزشک ارزیابی شود.

 دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص ارولوژی ترمیمی

تصویر  دکتر محمد جباری
دکتر محمد جباری

دکتر محمد جباری جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی همچنین فلوشیپ فوق تخصصی ارولوژی ترمیمی فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عضو انجمن علمی ارولوژی ایران می باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟ لطفا به آن امتیاز دهید
2.2/5 - (8 امتیاز)

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

   برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۱۳ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 89 مشاهده پرسش
    سلام. بنده 17 سال دارم. دو روز است که متوجه برآمدگی ای روی بیضه سمت چپم شدم. چیزی شبیه به جوش هستش. دیروز سر آن به رنگ سفید بود اما الان کرمی شده است. اگر فشاری به آن وارد شود حس سوزش ایجاد می کند. اما در حالت عادی حسی ندارد. تقریبا نرم است. فقط هم همین یکی وجود دارد.
    ممنون می شوم که توضیحی در این مورد بدهید.
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری چهارشنبه ۱۳ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بدون معاینه نمی توانم نظری بدهم و تشخیصی را مطرح کنم.
  • تصویر کاربر امیدکریمی سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام حدوداچهارالی پنج روزمیشه که دردکمردارم به حدی که نشستن وپاشدن به سختی انجام میشه به سه روزکه ازکمردردگذشت بیضه سمت راستمم همراه باکمردردشروع شده وخیلی کم هم تورم داره خواستم راهنماییم کنیدکه چیکارکنم.ممنون ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری سه شنبه ۱۲ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر جواد پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 92 مشاهده پرسش
    چند ماهی است که التم انحراف پیدا کرده فکر کنم به خاطر بد قرار دادنش است و 17 سالم است کجی
    الت
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر ن پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 64 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم بپرسم که ما چهار ساله که ازدواج کردیم آلت تناسلی همسرم بلند نمیشه آیا درمان دارد
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری پنجشنبه ۷ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      کم توانی جنسی علل متعددی دارد که بخشی جسمی و بخشی از آن عوامل فکری و روانی است. از علل جسمی می توان به اختلالات هورمونی و اختلالات عروق و اعصاب مربوط به آلت تناسلی اشاره کرد. بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون بالا، بالا بودن چربی خون و اختلالات عصبی در ناحیه کمر و داروها بویژه برخی از داروهای فشار خون و داروهای اعصاب و روان، رژیم های ناسالم مخصوصا رژیم پرچربی، سیگار، مواد مخدر و روانگردان، عدم تحرک و ورزش منظم، استرس و فشارهای روانی و عدم رضایت مندی از زندگی و شرایط موجود، بالا بودن ساعات کار و کم بودن زمان لازم برای استراحت و در کنار خانواده بودن همه بخشی از علل کم میلی و کم توانی جنسی است. لذا در ابتدا نیاز به معاینه و انجام تست های لازم توسط ارولوژیست هست. در صورت طبیعیی بودن ارزیابی های لازم توسط متخصص ارولوژی توصیه می شود برای مشاوره به روانشناسی که در زمینه روابط جنسی فعالیت می کند مراجعه کنید. یادتان باشد در خیلی از موارد کلید درمان در دستان خودتان هست و با تغییر سبک و شیوه ی زندگی می توانید فعالیت جنسی مطلوب و رضایت بخشی را داشته باشید. در آخر اگر بیماری قلبی یا فشار خون کنترل نشده ندارید گاهی هم می توانید از قرص های کمکی مثل سیلدنافیل ۵۰ میلی گرمی یکساعت قبل از رابطه استفاده کنید. از شایع ترین عوارض احتمالی این قرص سردرد، گرفتگی بینی و تاری دید می باشد و مصرف همزمان آن با برخی از داروهای قلبی ممنوع می باشد.
  • تصویر کاربر باسط یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    ببخشید آغای دکتر این مشکل من چقدر طول میکشد که حل شود آیا بارفتن پیش دکتر یا روانپزشک یا با دارو زودتر حل می شود
    این کد سوال قبلی من هست l10sf8122166 این مشکل من دار رابطه من و همسرم رآ از بین میبرد خواهش می کنم اگه هر راهنمایی دارید به من بگید
    1. تصویر کاربر دکتر محمد جباری یکشنبه ۳ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      قدم اول ترک خودارضایی است. در برخی افراد مصرف قرص بوسپیرون ۵ میلی روزی ۳ عدد می تواند باعث درمان شود البته نه در همگی. با اینحال با روانپزشک نیز مشورت کنید.
درحال دریافت اطلاعات

از دکتر بپرسید

ویزیت Whatsapp

تماس با مطب

نوبت دهی اینترنتی

پرسش از دکتر